Wijnreizen naar de Elzas

De Elzas is pure romantiek! Dat lieflijke en gastvrije van de regio proef je terug in de druiven: in de toegankelijke pinot blanc, de krachtige pinot gris en de weelderige gewürtztraminer.

Schilderachtige dorpjes, huizen met hout betimmerde gevels en behangen met bakken rode geraniums. En dat allemaal tegen de achtergrond van een dromerig landschap. ‘Alsace’ zoals de Fransen zeggen, is een wijngebied in het uiterste noorden van Frankrijk. Aan de westzijde wordt het begrensd door de bergen van de Vogezen en aan de oostzijde vormt de Rijn de grens met Duitsland.

Als uitvalsbasis hebben we een sfeervol hotelletje midden in het schilderachtige wijnstadje Riquewihr gekozen. Het hotel heeft zo’n 40 kamers, in Elzasser stijl met soms houten balken, in allerlei kleuren en natuurlijk voorzien van privé sanitair. ’s Ochtends staat er een Elzasser ontbijtje voor u klaar met stokbrood, croissants, jam, kaas en worst. Bij het hotel is een parkeerplaats waar u kunt parkeren (€ 4 per nacht).

U kiest zelf de dag dat u aan wilt komen. U krijgt van ons een wijnroute mee die ten zuiden van Strassbourg begint en u naar het hotel brengt. De route voert u door het dromerige landschap met prachtige wijngaarden, bossen, ruïnes, middeleeuwse kastelen en schilderachtige dorpjes met bloemrijke steegjes en gekleurde vakwerkhuizen. Is het liefde op het eerste gezicht?

Riquewihr

Eenmaal aangekomen in Riquewihr settelt u zich in het hotel en is het leuk om even het centrum te ontdekken. Het is net één groot museum met een collectie 16e en 17e eeuwse panden, oude putten en fonteinen, mooie binnenplaatsjes, kleurige gevels met veel houtwerk, uithangborden, kelders en stadswallen.

’s Avonds proeft u in een sfeervol restaurantje een heerlijke Pinot Blanc die zo uitstekend samengaat met de streekgerechten die hier geserveerd worden.

De volgende ochtend na het ontbijt vervolgt u onze wijnroute en komt u aan bij ons  wijnhuis Jean Baptiste Adam in Ammerschwihr. U wordt hier allerhartelijkst ontvangen en zij laten u vol trots hun wijnhuis zien en hun wijnen proeven. Vanaf nu smaakt de wijn anders want als u eenmaal heeft gezien hoe de druiven groeien en wie de wijn maakt dan komt de wijn meer tot leven. U krijgt een wandelroute van ongeveer een half uurtje mee om het dorpje Ammerschwihr te verkennen en een restauranttip voor de lunch.

’s Middags toert u lekker door deze favoriete wijnstreek en we maken met plezier nog een afspraak bij een bijzonder wijnhuis of u brengt een bezoekje aan het pittoreske oude centrum van Colmar.

Voor het diner hebben we een leuk restaurant in Riquewihr gereserveerd, op loopafstand van het hotel, waar u gastronomische gerechten geserveerd krijgt die uitstekend samengaan met onder andere wijnen als Riesling, Pinot Gris en Gewurztraminer.

De ingrediënten op een rij:

  • Twee overnachtingen in een 2-persoonskamer in een sfeervol Elzasser hotel
  • ’s Ochtends starten met een Elzasser ontbijtje
  • Wijnroute
  • Diner met regionale specialiteiten en Pinot Blanc
  • Ontvangst bij wijnhuis Jean Baptiste Adam met rondleiding en proeverij
  • Wandelroute
  • Gastronomisch diner met Riesling, Pinot Gris en Gewurztraminer
  • Optioneel: tweede afspraak bij een bijzonder wijnhuis incl. proeverij

De prijs voor deze driedaagse wijnreis is op basis van een 2-persoonskamer en bedraagt € 275,- per persoon.

Mis niets!

Blijf op de hoogte van onze allernieuwste reizen en reisverslagen. Mis niets en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

{captcha}

Blijf op de hoogte!
Ontvang onze gratis nieuwsbrief
We respecteren je privacy.