Disneyland Parijs

 Boek hier uw vakantie naar Disneyland Parijs

Je kunt met de auto, de bus of met de trein naar Disneyland Parijs. Het bestaat uit 2 parken: Het Disneylandpark en Disney Studio’s park.

Het Disneylandpark:

begint met de Main Street compleet met een stadhuis, brandweerkazerne, paardentrams en de Disney winkels. Het park is opgedeeld in ‘verschillende landen’.

Frontierland staat in het teken van het wilde westen. Hier bevindt zich de Phantom Manor : een spookhuis, Thunder Mesa Riverboat Landing: een Mississippi radarboot waarmee je een rondje vaart, Pocahontas Indian Village: een speelterrein voor kleine kinderen. Ook is er de Big Thunder Mountain: een houten achtbaan die niet over de kop gaat maar wel  een spannende rit maakt door het wilde westen.

Adventureland staat in het teken van avontuur, zeerovers en verborgen schatten. Je vindt hier onder andere de Indiana Jones, een achtbaan die leuk is voor mensen die avontuurlijk zijn ingesteld en tegen een stootje kunnen. Ook kan je een boottocht maken langs de piraten in Pirates of the Caribbean. Deze attractie is leuk voor alle doelgroepen.

In Fantasyland komen sprookjes tot leven en dromen tot werkelijkheid. Hier vind je onder andere het kasteel van Doornroosje, de avonturen van Pinocchio en kun je meevliegen met de avonturen van Peter Pan, dit deel van het park is leuk voor de jongere kinderen.

In Discoveryland is bijvoorbeeld de grote hit Space Mountain, in Space Mountain maak je een reis naar de maan waarbij je als een katapult de ruimte wordt ingeschoten. Deze attractie is één van de meest spectaculaire attracties in Disneyland Park. Een  andere populaire attractie in dit gebied is Buzz Light Year, je schiet vanuit een rijdend karretje met lasers op ruimtewezens, leuk voor jong en oud, voor deze attractie geldt de VIP-Fastpass.

Disney’s Studio’s:

In dit park lijkt het alsof je op een filmset in Hollywood rondloopt.

Er zijn spectaculaire shows en spannende attracties gebaseerd op films. Populaire attracties zijn Nemo, je zit in een rondtollende schildpad op een reis door de oceaan en de Tower of Terror waar je in een lift zit en naar beneden valt.

De show die te zien is de Moteurs…Action! stunt show met in de hoofdrol de rode auto uit de Disneyfilm Cars.

Nieuw sinds 2014 is Ratatouille: The Ride. In Gusteau’s beroemde Parijse restaurant ervaar je hoe pittig het is om zo klein als Rémy te zijn. Je wordt ontdekt in de keuken van het restaurant en de jacht is geopend! Chef Skinner zit je op de hielen en je duikt, draait en baant je een weg door het avontuur!

De VIP-Fastpass is een leuke extra voor in de parken, bij bepaalde attracties is voor mensen met deze pass een aparte rij, dat wil zeggen dat je eerder in de attractie kunt.Let wel op deze pass kun je niet bij alle attractie gebruiken. Als het heel druk is in het park sta je ook met deze pass in een langere rij.

Disney Village

Buiten de 2 parken ligt Disney Village. Hier vind je mooie winkels, waar je leuke Disney artikelen kunt kopen en restaurants, maar ook een nachtclub en een Starbucks. Het is leuk om hier ’s avonds nog even gezellig wat te drinken voordat je naar het hotel gaat. Voor dit gedeelte zijn geen toegangsbewijzen nodig.

Excursiemogelijkheden:

Shopping Centre Val d’Europe. Hier zijn diverse winkels en het Aquarium Sea Life. Dit zit op 1 metrohalte afstand van beide parken. In het Aquarium Sea Life vind je diverse vissoorten in verschillende zoet- en zoutwateraquaria.

De hotels:

Het Disneyland Hotel:

Is in Victoriaanse stijl gebouwd en brengt je in de echte Disneysfeer! Dit hotel heeft de mooiste ligging: namelijk bij de entree van de beide parken. Dit hotel is het duurste van alle hotels, maar ook de meest luxe.

Hotel New York:

Dit hotel is de enige zonder Disneythema, die wel op het Disneyland Resort staat. En daardoor voor bijvoorbeeld stelletjes zonder kinderen heel geschikt. Het hotel is opgebouwd in de New Yorkse Art Deco stijl van de jaren ’30. Buiten de 2 parken ligt Disney Village. Hier vind je mooie winkels, waar je

Hotel Sequoia Lodge:

Het is net alsof je in luxe berghut in een Amerikaans Nationaal Park verblijft: tussen de watervalletjes, hoge bomen en rotspartijen. De kamers en de lounge zijn in stijl ingericht met houten meubels. Op dit moment wordt dit hotel gerenoveerd. De renovatie van het zwembad is gepland voor november 2015.

Hotel New Port Bay:

Net een groot landhuis aan de kust van New England. Met ongeveer 1100 kamers is New Port Bay jaren het grootste hotel van Europa geweest. De sfeervolle marinestijl zie je overal in terug: bij de entree, in de kamers en restaurants. Er zijn plannen om vanaf volgend jaar te beginnen met de renovatie van dit hotel.

Hotel Cheyenne:

Het hotel is opgebouwd in het Western stijl. De kamers zijn verdeeld over verschillende gebouwen, waardoor het net lijkt of je in een Stadje in het Wilde Westen loopt. Er loopt een weg tussen de gebouwen door. In het hoofdgebouw is een restaurant met kinderspeelplaats in het midden. Dit is het enige hotel waar ook stapelbedden in de kamers heeft staan.

Hotel Santa Fe:

Dit hotel is  in Mexicaanse stijl ingericht. Met kleurrijke kamers en een restaurant waar je Mexicaanse specialiteiten kunt uitproberen. Dit hotel is het voordeligste hotel op het park en je kunt voor de deur (gratis) parkeren. Het restaurant doet massaal aan.

Davy Crockett Ranch:

De blokhutten van deze ranch liggen in een bosrijke omgeving en zijn volledig ingericht met een eigen woonkamer en keuken. Bovendien is er een subtropisch binnenzwembad bij. Dit hotel is alleen per auto te bereiken en ligt op 15 minuten rijden van het Disneyland Resort.
Sinds kort zijn de premium blokhutten gerenoveerd, deze waren eerst van hout en nu van een degelijk soort kunststof.

Nieuwsgierig naar prijs en beschikbaarheid.

Contactformulier