Hurtigruten

Welkom aan boord van Hurtigruten, in elk jaargetijde een bijzondere en unieke ervaring!

De Hurtigruten geldt ook vandaag nog als de postboot route tussen Bergen en Kirkenes. Het is nog steeds een lijndienst die vooral passagiers, maar ook vracht vervoert. Het dagelijkse laden en lossen maakt u direct deelgenoot van het leven van de Noren en geeft uw zeereis iets bijzonder authentieks. Een unieke kustlijn vraagt om een uniek vervoermiddel. Elf schepen varen langs de kust van Bergen naar Kirkenes. Elke dag van het jaar verlaat er een schip van de Hurtigruten de haven van Bergen om zijn steven naar het noorden te wenden. Elke dag legt één van onze schepen aan in een van de 35 havens.Over meer dan 2500 zeemijlen strekt de kust, die het schip in beide richtingen passeert, zich uit naar het noorden.

Sommige passagiers reizen maar een klein stukje mee; anderen maken de hele 12 daagse rondreis en zien zo bijna de gehele fjordenkust van Noorwegen aan zich voorbij trekken. Misschien hebt u geluk en ziet u tijdens een heldere nacht het noorderlicht; een unieke belevenis!

Klasse en Type SchepenElk schip v.d. vloot heeft zijn eigen karakter. Schepen vervoeren post en passagiers tussen Bergen en Kirkenes. In 12 dagen doet u 34 havens aan.Mede-passagiersInternationaal.
Doelgroep Natuurliefhebbers en rustzoekers.FooienNiet verplicht en worden naar eigen inzicht gegeven.
Eten en DrinkenOntbijt en lunch geserveerd als Scandinavisch buffet. Diner: 3-gangen menu Faciliteiten voor kinderengeen
Entertainmentgeen entertainment aan boord.Inbegrepen in de cruiseMaaltijden
Kledingvoorschriftvrijetijdskleding. Denk aan wind-en waterdichte kleding. 's avonds informeel (bij het diner wordt een colbert geadviseerd).
VoertaalEngels, Scandinavisch

Vloot

De schepen van de Hurtigruten beschikken ieder over een eigen karakter en zijn voorzien van alle nodige gemakken om de reizigers een aangename tocht te bezorgen. Er zijn vier verschillende typen schepen:

  • Het MS Nordnorge, MS Polarlys, MS Nordkapp, MS Richard With, MS Nordlys en MS Kong Harald zijn allemaal gebouwd tussen 1993 en 1997.
  • Het MS Vesterålen is gebouwd in 1983 en gemoderniseerd in 1995. Met iets minder dan 325 stapelbedden biedt ze accommodatie aan 550 passagiers.
  • Speciaal voor reizen naar Groenland en Antarctica heeft Hurtigruten een fantastisch nieuw schip laten bouwen: het MS Fram; een luxueus schip, van alle gemakken voorzien.
  • Het traditionele schip MS Lofoten (gebouwd in 1964 en gemoderniseerd in 1986/95) is één van de oudste Hurtigruten schepen. Zij biedt de reiziger geen extravagante luxe, maar wel een onweerstaanbare charme en een aangename en gezellige sfeer.
  • In 2002 en 2003 zijn de nieuwe schepen MS Trollfjord, MS Midnatsol en MS Finnmarken gedoopt. Deze moderne cruiseschepen beschikken over suites met balkon of erker en een kuurcentrum. In de 285 hutten op deze cruiseschepen kunnen ongeveer 650 passagiers worden geaccommodeerd. Aan boord is ruimte voor vijftig auto’s.

Eten en drinken aan boord

Aan boord heeft u vanuit de lounges en het restaurant een geweldig uitzicht op zee, de fjorden en de met sneeuw bedekte bergen. Daarbij komt natuurlijk ook de culinaire variatie. Bij het ontbijt en de lunch kiest u uit een uitgebreid buffet met diverse Scandinavische specialiteiten. Voor de kleine trek of tussendoor kunt u op ieder moment terecht in het cafetaria. En tot slot verwent onze keuken u ’s avonds met een heerlijk 3-gangen menu.

Sfeer aan boord

De cruise Noorse fjorden kunt u niet vergelijken met een “cruise Noorwegen”; de sfeer aan boord is ongedwongen en informeel, de hutten zijn eenvoudiger (voornamelijk op de oudere schepen) en het aantal bemanningsleden is niet zo groot. Anders dan op de mondaine cruiseschepen spelen etiquette en strenge kledingvoorschriften geen rol. We willen graag dat u zo authentiek mogelijk van de natuur geniet. U kunt een gezellige plek zoeken aan dek of een comfortabele stoel in de panoramalounge nemen. Van hier uit is het natuurschouwspel heel nabij. Laat de weergaloze indrukken van het fascinerende land op u inwerken.

Onderweg leggen de schepen aan in interessante steden zoals de Jugendstilstad Ålesund, de rozenstad Molde, de stokvisstad Kristiansund, de voormalige Noorse hoofdstad Trondheim en het Arctische Tromsø; terwijl ook de landschappelijk indrukwekkende eilandengroepen Lofoten en Vesterålen worden aangedaan. De Poolcirkel wordt overschreden en de Noordkaap gepasseerd.

Faciliteiten

Aan boord is ruimte voor veertig tot vijftig auto’s. De lounges op de nieuwe schepen zijn ruim en comfortabel en ademen dankzij de kunst, de kleuren, de stoffen en de materialen een harmonieuze sfeer uit. In een verstilde bibliotheek, een gezellige bar, een uitmuntend restaurant of een smaakvolle lounge zult u altijd wel een plekje vinden dat bij uw stemming past.

Wilt u bovendien graag fit blijven? De nieuwste generatie schepen biedt met fitness­ruimte, sauna en verwarmde buitendek whirlpools, vele mogelijkheden tot ontspanning.

Uw hut, suite, stateroom of cabin

De standaardsuites hebben een tweepersoonsbed, douche en toilet, een bank met bijbehorende fauteuils en een televisie. De exclusieve suites hebben een jacuzzi en een balkon of een erker. De minisuites zijn nagenoeg hetzelfde ingericht als de standaardsuites met dat verschil dat er geen aparte slaapkamer is. De standaardhutten bevinden zich op het binnen- of het buitendek, zijn meestal voor twee personen en ingericht met een bank en een stapelbed. De schepen zijn geschikt voor rolstoelgebruikers en hebben speciale hutten voor gehandicapte passagiers. De loopbrug is voorzien van een rolstoelhelling.

 

 

 

 

 

 

 

Contactformulier