Mag je een reis annuleren vanwege een afgelast evenement?

Vlak voor je reis belandt je beste vriend in het ziekenhuis. Of je hebt je ingeschreven voor een marathon in het buitenland, maar deze wordt afgelast. Omdat er veel persoonlijke redenen zijn om een reis te annuleren, hebben wij Allrisk Annulering in het leven geroepen.

ALLRISK ANNULERING

Met Allrisk Annulering krijg je 100% van de annuleringskosten vergoed als je om een standaard reden annuleert, zoals een ongeluk waardoor je niet meer kunt vliegen of het overlijden van een grootouder. Wil je annuleren om een andere reden die voor jou persoonlijk belangrijk is? Dan krijg je 75% van de annuleringskosten vergoed. Maar let op: deze verzekering stelt wel een paar voorwaarden aan het annuleren. Zo moet de reden van annulering ‘onvoorzien’ zijn en ‘buiten je schuld’. Wat betekent dat in de praktijk? Dat leggen we graag uit met de volgende voorbeelden:

  • De reden van het boeken van het vliegticket is een marathon. Je hebt je vliegticket geboekt en je startnummer ontvangen. Helaas wordt een week van tevoren de marathon afgelast door de organisatie. Dat is onvoorzien en buiten je schuld.
  • Een voetbalwedstijd in Barcelona wordt gepland op zaterdag, onder voorbehoud. De wedstrijd kan nog verplaatst worden naar zondag of maandag. Je boekt een terugreis voor de maandagochtend. De wedstrijd wordt toch naar maandag verschoven. Dit is niet onvoorzien. De Allrisk Annulering geldt niet.
  • De reden van je reis is een bezoek aan een natuurreservaat. Alles is geboekt en er breken bosbranden uit. Dit is onvoorzien en buiten je schuld.
  • De reden van je reis is een bezoek aan een natuurreservaat. Om goedkope tickets te kopen, boek je jouw reis ver van tevoren. De tickets voor het natuurreservaat kunnen pas 3 maanden van tevoren worden geboekt. Je wacht tot 2 maanden van tevoren en je komt erachter dat het natuurreservaat is volgeboekt. Dit is niet buiten je schuld en onvoorzien. Je had eerder kunnen boeken, want het natuurreservaat is voor jou de reden om die reis te maken. De Allrisk Annulering geldt niet.

De verzekering biedt dus geen dekking voor annuleringsredenen waarvan je vóór het afsluiten van de verzekering al op de hoogte was (niet onvoorzien) of waaraan je zelf iets had kunnen doen (niet buiten eigen schuld).

 

Je kunt geen beroep doen op de Allrisk Annulering wanneer:

  • je geen zin hebt in de vakantie;
  • je vindt dat het vervelend weer is;
  • de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is;
  • je al recht hebt op een uitkering vanuit het Calamiteitenfonds.

Contactformulier