REISTOESTEMMING AMERIKA ESTA

Wat is ESTA: Kom je per vliegtuig of per schip de VS binnen voor een kort bezoek (maximaal verblijf is negentig dagen), dan ben je verplicht om via het ESTA-programma reistoestemming aan te vragen. Zonder de ESTA-reistoestemming is het niet mogel?k om het land binnen te komen en word je geweigerd op de vlucht of schip. Ga je naar Canada en steek je per auto/camper de Amerikaanse grens over? Dan volstaat een geldig paspoort! Vlieg je naar Canada met een overstap in Amerika? Dan moet je wél een ESTA aanvragen.

ESTA aanvragen: Je regelt de toestemming online via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming:

https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1

De Amerikaanse regering zal een bedrag rekenen van $14 voor het gebruik van het verplichte ESTA-formulier. Deze kunnen uitsluitend per creditcard worden voldaan. Wij kunnen dit uiteraard ook voor u verzorgen en berekenen hiervoor € 25, = per persoon. Wij hebben dan een kopie van het paspoort nodig.

ESTA geeft meestal onmiddell?k autorisatie nadat je de gevraagde informatie hebt ingevuld. Soms kan de verwerking van de aanvraag echter enkele dagen duren. Wij raden je dan ook aan om de aanvraag tijdig in te dienen, Als er geen toestemming wordt gegeven, dien je een visum aan te vragen via de Amerikaanse ambassade.

Let op: In Nederlandse paspoortnummers komt de letter O niet voor. Het kan wel zijn dat er een 0 (nul) in het paspoortnummer voorkomt.

Geldigheid: Print de ESTA-autorisatie uit en bewaar deze b? je reisdocumenten. De autorisatie is geldig voor een periode van maximaal twee jaar, maar vervalt als je een nieuw paspoort kr?gt of als de toestemming herroepen wordt. Je kunt de gegevens over de verblijfplaats per reis actualiseren, maar dat is niet verplicht.

Overstap in Canada: Maak je een overstap in Canada tijdens je vlucht naar de VS? Dan moet je vanaf 29 september 2016 naast ESTA ook ETA aanvragen!

Contactformulier