REISTOESTEMMING AMERIKA ESTA

Wat is ESTA: Kom je per vliegtuig, per (cruise)schip of via land de VS binnen voor een kort bezoek (maximaal verblijf is negentig dagen), dan ben je verplicht om via het ESTA-programma reistoestemming aan te vragen. Zonder de ESTA-reistoestemming is het niet mogelijk om het land binnen te komen en word je geweigerd op de vlucht, vaart of bij het grenskantoor. Je vraagt dus ook een ESTA aan als je via een overstap in Canada naar de VS vliegt of via land de VS binnen wilt rijden.

Let op: sommige reizigers dienen toch een visum aan te vragen. Dit geldt onder andere als je eerder hebt gereisd in bepaalde landen of als een bepaalde (tweede) nationaliteit hebt.

ESTA aanvragen: Je regelt de toestemming online via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming:

 https://esta.cbp.dhs.gov         of via de app ESTA Mobile.

Vraag ESTA uitsluitend aan via de website of app die wij hierboven en in onze blog noemen. Andere “behulpzame” bedrijven vragen onnodig veel geld voor het aanvragen van ESTA.

Een nieuwe veiligheidsmaatregel stelt het verplicht om een paspoortscan aan te leveren bij het aanvragen van een ESTA

De kosten van $21 (voorheen $14) per persoon kunnen uitsluitend per creditcard worden voldaan. ESTA geeft niet direct akkoord. Je krijgt een melding dat de behandeling 72 uur kan duren. In de praktijk is je aanvraag vaak de volgende dag al goedgekeurd. Als je inlogt via de homepage, kun je de status van je aanvraag bekijken. Soms kan de verwerking van de aanvraag wel enkele dagen duren. Wij raden je dan ook aan om de aanvraag tijdig in te dienen, uiterlijk twee weken vóór je vertrek per vliegtuig of cruiseschip. Als er geen toestemming wordt gegeven, dien je een visum aan te vragen via het Amerikaanse consulaat in Amsterdam. Het is dus ook niet mogelijk om op het vliegveld nog een nieuwe ESTA aan te vragen indien blijkt dat je een fout gemaakt hebt, of als je per ongeluk de ESTA helemaal vergeten bent aan te vragen.

Let op: In Nederlandse paspoortnummers komt de letter O niet voor. Het kan wel zijn dat er een 0 (nul) in het paspoortnummer voorkomt.

Geldigheid: Print de ESTA-autorisatie uit en bewaar deze bij je reisdocumenten. De autorisatie is geldig voor een periode van maximaal twee jaar, maar vervalt als je een nieuw paspoort krijgt of als de toestemming herroepen wordt. Je kunt de gegevens over de verblijfplaats per reis actualiseren, maar dat is niet verplicht.

Overstap in Canada: Maak je een overstap in Canada tijdens je vlucht naar de VS? Dan moet je naast ESTA ook ETA aanvragen!

Contactformulier