Reistoestemming Australië

Een visum is vereist. Australië hanteert het elektronisch visasysteem ETA (Electronic Travel Authority).

Het (gratis) visum is maximaal 1 jaar geldig na datum van aanvraag en geldig voor een verblijf van maximaal 3 maanden. Indien u niet de Nederlandse nationaliteit heeft of langer dan 3 maanden in Australië verblijft, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Maakt u een stopover in Azië of in de Verenigde Staten, dan dient u rekening te houden met afwijkende bepalingen m.b.t. de geldigheid van uw paspoort. In de meeste Aziatische landen dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na vertrek uit het betreffende land. Indien u via de Verenigde Staten naar of van Australië reist, geldt dat u in het bezit dient te zijn van een elektronisch paspoort (e-paspoort die van het e-symbool is voorzien). Tevens bent u verplicht persoonsgegevens aan de luchtvaartmaatschappij door te geven en dient u elektronische reistoestemming aan te vragen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ESTA.

Je vraagt je ETA aan via

https://immi.homeaffairs.gov.au/

Doe dit op tijd, uiterlijk twee weken voor vertrek! Een ETA is een jaar geldig, maar vervalt als je een nieuw paspoort krijgt.

Let op: In Nederlandse paspoortnummers komt de letter O niet voor. Typ dus niet per ongeluk de letter O in plaats van het getal 0 (nul), je kunt dan geweigerd worden op de vlucht.

Contactformulier