Reistoestemming Nieuw Zeeland NZ eTA

Wat is NZeTA: Ga je korter dan drie maanden naar Nieuw Zeeland en kom je per vliegtuig of cruiseschip het land binnen, dan is het vanaf juli 2019 verplicht om online reistoestemming aan te vragen. De reistoestemming heet New Zealand Electronic Travel Authorization (NZeTA) en is vergelijkbaar met de Amerikaanse ESTA.

De NZeTA dien je online aan te vragen voordat je per vliegtuig naar Nieuw Zeeland vertrekt. Meestal wordt je aanvraag binnen enkele minuten goedgekeurd. De kosten bedragen NZD$ 12 per persoon en moeten worden voldaan per creditcard (wijzigingen voorbehouden). Wij kunnen dit uiteraard ook voor u verzorgen en berekenen hiervoor € 15, = per persoon. Wij hebben dan een kopie van het paspoort nodig.

Je vraagt je NZeTA aan via

https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/apply-for-a-visa/about-visa/nzeta

Doe dit op tijd, uiterlijk twee weken voor vertrek! Een NZeTA is twee jaar geldig, maar vervalt als je een nieuw paspoort krijgt.

Let op: In Nederlandse paspoortnummers komt de letter O niet voor. Typ dus niet per ongeluk de letter O in plaats van het getal 0 (nul), je kunt dan geweigerd worden op de vlucht.

Contactformulier