Reistoestemming Canada eTA

Wat is eTA: Vlieg je naar Canada voor een bezoek van korter dan zes maanden, dan is het verplicht om online reistoestemming aan te vragen. Dit geldt ook als je in Canada overstapt op de heen- of terugreis. De reistoestemming heet Electronic Travel Authorization (eTA). De eTA vraag je online aan en kost $7 per persoon (wijzigingen voorbehouden). De kosten betaal je per creditcard. De eTA is vijf jaar geldig. Reizigers die een Canadese nationaliteit hebben, ook al is dit een dubbele nationaliteit samen met de Nederlandse/Belgische, hebben een Canadees paspoort nodig om te kunnen reizen

Aanvragen: Je vraagt je eTA aan via:

 http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp

Doe dit op tijd, uiterlijk twee weken voor vertrek! De aanvraag wordt meestal binnen enkele minuten goedgekeurd. Je krijgt dan een bevestiging per e-mail. Een eTA is vijf jaar geldig.

Vraag eTA alleen aan via de website die wij hierboven en in onze blog noemen. Andere “behulpzame” bedrijven vragen onnodig veel geld (circa €80) voor het aanvragen van eTA.

Let op: In Nederlandse paspoortnummers komt de letter O niet voor. Typ dus niet per ongeluk de letter O in plaats van het getal 0 (nul), je kunt dan geweigerd worden op de vlucht.

Overstap in Amerika: Maak je een overstap in Amerika tijdens je vlucht naar Canada? Dan moet je zowel ESTA als eTA aanvragen!

Contactformulier