Reistoestemming Canada eTA

Wat is eTA: Ga je korter dan zes maanden naar Canada en kom je per vliegtuig het land binnen, dan is het vanaf 10 november 2016 verplicht om online reistoestemming aan te vragen. De reistoestemming heet Electronic Travel Authorization (eTA) en is vergelijkbaar met de Amerikaanse ESTA.

De eTA dien je online aan te vragen voordat je per vliegtuig naar Canada vertrekt. Meestal wordt je aanvraag binnen enkele minuten goedgekeurd. De kosten bedragen $7 per persoon en moeten worden voldaan per creditcard (wijzigingen voorbehouden). Wij kunnen dit uiteraard ook voor u verzorgen en berekenen hiervoor € 15, = per persoon. Wij hebben dan een kopie van het paspoort nodig.

Je vraagt je eTA aan via http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp

Doe dit op tijd, uiterlijk twee weken voor vertrek! Een eTA is vijf jaar geldig, maar vervalt als je een nieuw paspoort krijgt.

Let op: In Nederlandse paspoortnummers komt de letter O niet voor. Typ dus niet per ongeluk de letter O in plaats van het getal 0 (nul), je kunt dan geweigerd worden op de vlucht.

Overstap in Amerika: Maak je een overstap in Amerika tijdens je vlucht naar Canada? Dan moet je zowel ESTA als eTA aanvragen!

Contactformulier