DE AZOREN

HIGHLIGHTS EN TOPPERS VAN DE AZOREN   

De Azoren zijn een ideale vakantiebestemming voor rustzoekers en natuurliefhebbers. De natuur is er prachtig en nodigt uit om lange wandelingen te maken. Vergeet ook zeker niet om dolfijnen en walvissen te spotten want dat is een onvergetelijke ervaring.

De Azoren zijn niet echt geschikt voor een strandvakantie maar er zijn wel enkele mooie stranden te vinden. Op het eiland Santa Maria tref je de mooiste witte zandstranden. Op veel plaatsen zwemt men in natuurlijke rotsbaden, dit levert een fantastische zwemervaring op.

Je kunt één eiland aan doen bijvoorbeeld Sao Miguel of Terceira waar je je zeker een week kunt vermaken. Op Sao Miguel is bijvoorbeeld een 8 daagse wandelexcursiereis te maken. Eilandhoppen tussen de verschillende eilanden is zeer de moeite waard. Om echt te genieten van al het moois wordt wel aangeraden minimaal 3 nachten op een eiland te verblijven.

De vulkaan op Pico is ook zeker een bezoekje waard! De vulkaan is maar liefst 2351 meter hoog en is hiermee de hoogste berg van heel Portugal.

Kaart van de Azoren
Landinfo Azoren
Hoogtepunten van de Azoren
Praktische informatie over de Azoren
Vluchten naar de Azoren
Vervoer ter plaatse
Wildlife op de Azoren

Bekijk hier het reisverslag van ons bezoek aan de Azoren

 

LANDINFO

De Azoren horen bij Portugal en bestaan uit negen verschillende eilanden midden in de Atlantische Oceaan:

 • Sao Miguel
 • Terceira
 • Faial
 • Pico
 • Sao Jorge
 • Santa Maria
 • Flores
 • Corvo
 • Graciosa

HOOGTEPUNTEN

 • Kleurrijke krater Lago do Fogo op Sao Miguel.
  Dit ‘vuurmeer’ is gevormd in 1563 na een vulkaanuitbarsting, dit is het hoogst gelegen meer van de Azoren. Op de weg er naar toe, kan je op een punt zowel de Oost als de Westkant van het eiland zien en heb je prachtig uitzicht. In de omgeving kun je mooie wandelingen maken.
 • Op het eiland Terceira wordt het historisch centrum van de hoofdstad Angra do Heroísmo met zijn smalle straatjes, mooie pleintjes, kleurrijke huizen, kerken en een mooi stadhuis gerekend tot werelderfgoed door Unesco. In 1980 heeft een aardbeving veel verwoestingen aangericht, maar de inwoners zijn goed op weg om dit allemaal weer te herstellen.
 • Het eiland Pico dankt zijn naam aan de spits toelopende vulkanische berg Pico, soms voor een deel verscholen achter de wolken.Dit eiland is bekend bij alle zeezeilers. Zij bezoeken altijd het bekende Peter Café met een eigen museum.
 • De hoofdstad van Faial is Horta, hier ligt de grootste jachthaven van de Azoren.
 • Dolfijnen en walvissen spotten.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Het klimaat op de Azoren is een micro klimaat, dit wil zeggen dat het zeer wisselend is. Het weer kan ieder kwartier veranderen en zelf van plaats tot plaats verschillend zijn. Er valt een heel jaar door regen met uitschieters van november tot januari, vandaar dat de eilanden zo groen zijn. In de zomer kan de temperatuur oplopen naar zo’n 27 graden, maar het blijft wisselend.

De Azorianen zijn zeer religieus, het jaar door zijn er feesten en festivals.

De hoofdstad, tevens aanvlieghaven is Ponta Delgada.

VLUCHTEN

Vanuit Nederland zijn Sao Miguel en Terceira van april- oktober 2 x per week met een directe vlucht van TUIfly in zo’n 4 uur te bereiken.

Met een overstap kunt u de Azoren ook bereiken met TAP Air Portugal en Sata International, de nationale luchtvaartmaatschappij. Sata International voert regelmatig binnenlandse vluchten uit. Het meeste is per vliegtuig te doen, maar tussen Faial , Pico en Sao Jorgo bijvoorbeeld zijn ook  goede veerverbindingen.

VERVOER TER PLAATSE

Op de Azoren is het zeker aan te raden een auto te huren, de wegen zijn goed, men rijdt rustig en netjes.

Bij sommige accommodatie is dit zelfs nodig, omdat er geen transfers bij te regelen zijn. Het zijn zeer schone maar ook veilige eilanden die nog weinig criminaliteit kennen. Sommige mensen hebben hun deuren gewoon open, met de sleutels erop!

WILDLIFE

Walvistochten vanuit Faial en Pico worden beschouwd als de beste.

 

 

 

 

MAAK EEN AFSPRAAK VRAAG EEN OFFERTE
DE AZOREN DE AZOREN DE AZOREN DE AZOREN