BAGAGE
HANDBAGAGE
Sinds airlines extra geld rekenen voor het inchecken van bagage, nemen steeds meer reizigers op korte tripjes hun bagage mee aan boord. Vooral op drukke vluchten leidt dat regelmatig tot irritaties bij passagiers. Want wie als laatste aan boord komt, kan vaak de handbagage niet meer kwijt. De koffers en tassen moeten dan alsnog onderin het ruim geladen worden.
Luchtvaartmaatschappijen hebben wel richtlijnen welke afmetingen mee mogen aan boord en welke niet, maar dat verschilt sterk per maatschappij. Bovendien zijn de maten niet altijd afgestemd op de ruimte die er daadwerkelijk is voor handbagage. Daar komt nu verandering in.
IATA (luchtvaartorganisatie) is na overleg met Boeing en Airbus tot de conclusie gekomen dat de meest efficiënte maat 55x35x20 centimeter is. Wie grotere bagage wilt meenemen, zal dat straks moeten inchecken. De nieuwe IATA norm gaat niet direct in!. Er is nog geen overeenstemming met alle luchtvaartmaatschappijen. Doen ze dat dan wordt de nieuwe maat eind dit jaar van kracht. Tegen die tijd zullen er ook koffers op de markt zijn die aan de nieuwen eisen voldoen.
Toegestane maten handbagage koffers
Controleert u altijd voor vertrek de website van de luchtvaartmaatschappij, richtlijnen kunnen veranderen..
GOEDKOPE RUGZAK OF BACKPAK KOPEN
Het principe van backpacken is natuurlijk dat je dat doet met een backpack (of rugzak in normaal Nederlands). Een backpack ziet er niet hip uit. Het zit vol met ritsen, touwtjes, vakjes en riempjes. Maar geloof ons; die ga je nog enorm waarderen en nodig hebben.
Je bent er inmiddels wel van overtuigd dat je een rugzak/backpack nodig hebt, maar welke dan? Goedkoop is duurkoop en duurder is niet altijd beter. Hoe duurder, hoe meer gadgets er aan je backpack zitten. Een koelvakje voor 1 blikje bier, een chip zodat je de backpack terug kan vinden via een zendertje, een slot of cijfercombinatie. Leuk, maar dit heb je allemaal niet nodig. Ga ook niet voor de goedkoopste keuze; Na twee dagen sjokken door de straten van het snikhete Bangkok gaan die banden van je rugzak toch wel heel erg snijden in je schouders. De eerste plastic rits is inmiddels al gescheurd en door al dat gesleep zit er ook al een gat in de onderkant van je backpack waardoor je kleingeld naar buiten glipt.
Kies een normale rugzak uit van tussen de € 100 en € 150 en je komt al een heel eind. Het is even een flinke investering, maar let wel; dit soort exemplaren gaan makkelijk 10 jaar mee.
MAAK EEN AFSPRAAK VRAAG EEN OFFERTE