BELMOND ROYAL SCOTSMAN

De meest exclusieve trein ter wereld.

Het comfort en de pracht van een voornaam landhuis, de sfeer van een privéclub met feestelijk gedekte tafels in de restaurantrijtuigen en een welvoorziene bar met comfortabele fauteuils waar u kunt genieten van een indrukwekkend ruime keuze aan whisky’s waaronder zeldzame single Malts.

Schotland is een land om te ontdekken. Een magisch land met bergen en kristalblauwe riviertjes, met meren en door mist omgeven kastelen. Het land van de Schotse ruit, de zalm en een warm welkom. In de Schotse Hooglanden liggen diverse nationale parken waar zich bochtige wegen doorheen kronkelen met als hoogste bergtop de Ben Nevis. Voor de kust liggen ontelbare eilanden, die voornamelijk bewoond worden door schapen, zeehonden en enorme aantallen vogels.Proef de sfeer van dit prachtige land aan boord van The Royal Scotsman. Een treinreis die u nooit meer zult vergeten.

De trein:

The Royal Scotsman, met ruimte voor slechts maximaal 36 gasten is de meest exclusieve trein ter wereld.  Dit is reizen zoals het hoort te zijn; luxueus, ontspannen en vol met nieuwe ontdekkingen. The Royal Scotsman rijdt sinds 1985 en is samengesteld uit 9 historische rijtuigen uit de jaren ’30. In de ruime coupés ligt de nadruk op comfort. Ze zijn versierd met kostbare houtsoorten en inlegwerk, voorzien van fijn damast en zachte, zware tapijten en een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet.

Om de reis zo aangenaam mogelijk te maken en om ervoor te zorgen dat u niets mist van de schilderachtige omgeving, rijdt de trein ’s nachts niet. U overnacht in uw comfortabele compartiment terwijl de trein stilstaat op kleine, veelal pittoreske stations.

Tijdens de reis wordt regelmatig gestopt voor een bezoek aan een natuurgebied, kerken, tuinen, kastelen en landhuizen, waarbij de gasten veelal door de bewoner/eigenaar privé worden ontvangen en rondgeleid. Tevens brengt u een bezoek aan een distillery, waar een beroemde whisky wordt geproduceerd. Voor deze excursies wordt gebruik gemaakt van de eigen, comfortabele touringcar die de trein op zijn reis door Schotland volgt.

Eten & drinken aan boord:

Aan boord gebruikt u de maaltijden in een van de twee restauratierijtuigen. De maaltijden worden vers bereid door topkoks. De lunch en het diner worden begeleid door mooie wijnen en geserveerd in de warme gloed van kaarslicht. De tafels zijn gedekt met zwaar, wit linnen, zilveren bestek en kristallen glasservies. Er zijn informele en formele diners. Tijdens de informele diners dragen de heren een das en colbert. Tijdens het formele diner dragen de heren een kilt of smoking. De dames dragen een nette jurk of een cocktaildress. Overdag is het kledingadvies ongedwongen.

Het salon/barrijtuig is een ideale plek om te praten met medereizigers.U heeft de keuze uit 43 verschillende soorten whisky waaronder een aantal zeldzame single malts! In dit rijtuig kunt u relaxen in de gemakkelijke fauteuils en banken. Terwijl u wegdroomt bij het voortdurend wisselende panorama, serveert de steward uw gewenste drankje. Na het diner kunt u in het salon/barrijtuig genieten van Schots entertainment. Aan de achterzijde van dit rijtuig bevindt zich een open veranda. Vanaf hier heeft u een mooi uitzicht op het voorbijglijdende landschap.

Uw compartiment:

De trein heeft 16 comfortabel ingerichte 2-persoonscompartimenten en 4 1-persoonscompartimenten. Allen zijn uitgerust met benedenbed(den), kostbaar mahoniehout, vast tapijt, historische prenten en geslepen glas. In uw compartiment beschikt u over een eigen, luxueuze badkamer met douche, wastafel, toilet en elke dag schone handdoeken.

Verder is het compartiment ingericht met een ventilator, spiegels, wandlampjes, een garderobekast, commode, föhn, elektrisch regelbare verwarming en een serviceknopje. Het brede raam is voorzien van overgordijnen en vitrage. Elk bed heeft een donzen- en een foamkussen, een donzen dekbed en een katoenen Schotse plaid. Er zijn (extra) dekens te verkrijgen. De trein stopt ’s nachts waardoor u verzekerd bent van een goede nachtrust. De geur van vers brood zal u wekken.

 

MAAK EEN AFSPRAAK VRAAG EEN OFFERTE
BELMOND ROYAL SCOTSMAN BELMOND ROYAL SCOTSMAN BELMOND ROYAL SCOTSMAN BELMOND ROYAL SCOTSMAN BELMOND ROYAL SCOTSMAN BELMOND ROYAL SCOTSMAN BELMOND ROYAL SCOTSMAN BELMOND ROYAL SCOTSMAN