BONAIRE

Bonaire is een mooi eiland waar de zon het hele jaar door schijnt én een van de beste duikbestemmingen ter wereld. Maar ook als u meer van snorkelen houdt, is Bonaire een must.

Maar ook boven water kunt u uw hart ophalen: (kite) surfen, kajakken, paddle-boarden en mountainbiken behoren tot de mogelijkheden. Of wat dacht u van een eilandtour? U kunt de zoutpannen en honderden roze flamingo’s gaan bekijken.

U kunt rechtstreeks naar Bonaire vliegen met KLM of met de Dreamliner van ArkeFly (soms met een tussenlanding).

Het meest luxe resort met privé-strand op Bonaire is de Harbour Village Beach Club Bonaire, onderdeel van de Small Luxury Hotels of the World. Het resort beschikt over een 5 sterren PADI duikschool, een spa met massagemogelijkheden en een uitgestrekt wit zandstrand. ’s Avonds is het resort sfeervol verlicht en verleidt het La Balandra Restaurant u tot een romantisch diner aan zee.

Huur een auto (bij voorkeur 4 WD) om een dag naar Washington Slagbaai Nationaal Park te gaan. Je rijdt in je eigen auto door het park als een soort safari, de wegen zijn hobbelig, maar de mooie natuur met prachtige baaien, woeste rotsformaties en het meer met honderden flamingo’s maakt veel goed.

Neem een kijkje bij de plantage bij de ingang wat ingericht is als museum. Neem je zwemspullen mee en ga snorkelen bij bijvoorbeeld Playa Funchi 2. Of de sportievelingen kunnen de berg Brandaris beklimmen, het hoogste punt van Bonaire. Neem zelf eten of drinken mee, want het restaurant is niet altijd open.

En ander uitstapje met de auto is Donkey Sanctuary. Hier worden zieken en gewonde ezels opgevangen, inmiddels lopen er een paar honderd ezels rond. Er is een kraamweide met moeder en jonkies en het is mogelijk om een ezeltje te adopteren.

Bekende Nederlanders spotten? Ze zijn vaak te vinden bij strandtent Spice Beach Club (ontworpen door Piet Boon) bij Resort Eden Beach. Vanuit hier vertrekt ook de watertaxi naar Klein Bonaire, met prachtige zandstranden en goede snorkelmogelijkheden. Als je in het goede seizoen komt zie je hier vaak schildpadnesten uitkomen…

In de hoofdstad Kralendijk zijn wat toeristenwinkels, maar het is allemaal erg kleinschalig. Elke week is er markt. Breng een bezoek aan ijssalon Gio’s waar de locals ook hun ijs halen.

Er zijn ook veel heerlijke restaurants op Bonaire, zoals At Sea, It Rains Fishes, Wil’s Tropical Grill en Rum Runners.

MAAK EEN AFSPRAAK VRAAG EEN OFFERTE
BONAIRE