BURNING MAN FESTIVAL IN NEVADA

BEZOEK HET BURNING MAN FESTIVAL IN NEVADA

Burning man hét festival voor de experimentele samenleving.

Dit festival vindt jaarlijks plaats in Nevada, Verenigde Staten. Het begint op de laatste maandag van augustus en eindigt op de eerste maandag van september.Het stadje waar het Burning man festival plaatsvindt heet Black Rock Dessert.

EXPERIMENTELE SAMENLEVING

Burning Man Festival wordt door deelnemers omschreven als een experimentele samenleving, radicale zelfuiting en radicale zelfvoorziening. Midden in de woestijn verblijven 7 dagen lang duizenden festivalgangers die van uit de hele wereld komen. Iedere creatieve festivalganger helpt mee om het festival op te bouwen. Op dit festival gaat het erom dat je elkaar respecteert en helpt. Op het festival zelf kun je geen eten en drinken kopen, dit moet je in de omgeving kopen. Iedere dag rijdt er een busje vanaf het festivaltrein naar de stad Gerlach, deze rit kost 15 Dollar. Wil je het festivalterrein opkomen zorg er dan voor dat je minimaal 5 liter water bij je hebt, dit omdat het 40 graden is overdag, en je ook de medemens moet helpen als ze geen water hebben. Daarnaast neem je natuurlijk ook genoeg voedsel mee, deze producten kun je ook met elkaar ruilen.

OVERNACHTEN OP HET CENTER CAMP

Je slaapt niet op het festivalterrein zelf, je kan een tent meenemen en slapen op het Center Camp. Of een camper huren, echter is dit geen overbodige luxe doordat de temperaturen in de nacht kunnen dalen tot het vriespunt. 

Een hele dag geniet je van de muziek en de kunst die je voorbij ziet komen. Veel creatievelingen maken speciale kunstwerken voor het festival. Er wordt zeven dagen lang naar het moment toegeleefd dat de ‘Wicker Man’ in brand wordt gezet.

Burning Man Festival, Kunst, feest én excentrieke mensen. Een combinatie die je nergens anders ter wereld vindt!

 

 

 

MAAK EEN AFSPRAAK VRAAG EEN OFFERTE
BURNING MAN FESTIVAL IN NEVADA BURNING MAN FESTIVAL IN NEVADA