CAMBODJA

Rondreis mysterieus Cambodja

Mijn vakantie naar Cambodja was indrukwekkend!

Ik vloog eerst naar Bangkok met China Airlines, waar ik van International airport Suvarnabhumi naar Don Muang airport moest. Dit kan per taxi of per airportbus. (ca. 1 uur reistijd).

Daarna vloog ik door met AirAsia naar Siem Reap in Cambodja.

In Cambodja kun je je hart ophalen aan de prachtige cultuur en natuur. Het eens zo machtige Khmerrijk heeft zich ontwikkeld rondom de Mekong. Cambodja heeft een tropisch moessonklimaat. De beste reistijd is van november tot april. Dan waait de droge moesson, mei tot oktober is de regentijd.

De officiële taal is het Khmer.

In de hoog gelegen gebieden vindt je regenwouden, aan de kust mangrovebossen. Ook komen er in Cambodja nog veel verschillende roofdieren voor, zoals beren, tijgers en luipaarden

De Cambodjaanse keuken lijkt erg op die van haar buurlanden Thailand en Laos, al is het eten minder gekruid. Rijst met groente, vlees en vis.

Je kunt natuurlijk in een groep reizen maar ik heb dit keer gekozen voor een reis op privé-basis. Je reist dan in internationaal gezelschap met een Engels sprekende gids. Ik had het getroffen met Tony, die zeer goed zijn talen sprak en ook in de politiek actief was, waardoor ik ook een inkijkje kreeg in de problemen die in Cambodja spelen.

Siem Reap     

Mijn nummer één reden om naar Cambodja te gaan was 1 van de 7 Wereldwonderen te bezoeken: Angkor Wat.

Dit indrukwekkend tempelcomplex van maar liefst 400 km2 herbergt een enorm aantal tempels, welke allen compleet verschillend zijn. Het is gewijd aan de hindoegod Vishnu.

Ik bezoek de tempels Banteay Srey en Banteay Samre.  Angkor Thom,  Bayon, het Olifantenterras en het Terras van de Lepra-koning

We gaan ook naar Ta Prohm, een tempel die grotendeels is overwoekerd door bomen. Ook de mooie tempels Phrah Khan en Neak Pean en een lokale markt staan op het programma. Voor ik doorvlieg naar Phnom Penh gaan we nog even naar ‘Les Artisans d’Angkor’, een centrum dat trainingen verzorgt voor jonge Cambodjanen om oude Khmer-tradities in stand te houden.

Een van de dingen die mij het meeste bijgebleven is, zijn de reusachtige hoofden die de entree tot Angkor Thom bewaken en de Ta Prohm Tempel die gewurgd wordt door boomwortels.

In de avond hebben we genoten van een lokaal diner met een Apsara-dansshow. Prachtige kleding en sierlijke dans.

Siem Reap is een gezellige plaats, veilig en heeft een Pub Street en een erg leuke avondmarkt. Ook een superplek voor backpackers.

Phnom Penh

Ik vlieg van Siem Reap naar Phnom Penh waar ik met een riksja taxi naar mijn hotel wordt gebracht. Alles is super georganiseerd. Je kunt kiezen uit middenklasse of first class hotels tijdens deze tour en hij kan ook in omgekeerde volgorde worden uitgevoerd.

Ik was verrast door Phnom Penh met zijn koloniale architectuur. We brachten een bezoek aan het Nationaal Museum, de Zilveren Pagode, het Koninklijk Paleis en de Wat Phnom, gelegen bovenop een heuvel in het centrum van de stad. Het koninklijk paleis in Bangkok is een kopie van dit paleis.

 

Ik had geen tijd om de beruchte Killing Fields bij Choeung Ek te bezoeken. Ik heb er wel over gelezen en dan lopen de rillingen over je rug.

Als afsluiting heb ik een hotel geboekt aan het strand.  Vanuit Phnom Penh reis ik voor ca. 10 euro met een luxe busje naar Sihanoukville. Het straatbeeld onderweg is boeiend. Je ziet hier echter ook de armoede in het land.

Sihanoukville

Aangekomen in deze badplaats tref ik een prachtig strand. De plaats zelf is niet bijzonder boeiend. Je ziet veel lowbudget hotels en restaurant. Dit is ook een backpackersparadijs.

Ik heb geboekt voor het tropische Sokha Beach Resort. Een super hotel. Het ligt op 5 minuten rijden van de stad Sihanoukville en heeft een privéstrand en 2 buitenzwembaden. Het beschikt over een ontspannende spa en 10 eetgelegenheden. GENIETEN!!!!

Een fantastische afsluiting van een bijzondere reis.

 

 

 

 

 

 

MAAK EEN AFSPRAAK VRAAG EEN OFFERTE
CAMBODJA CAMBODJA CAMBODJA CAMBODJA CAMBODJA CAMBODJA CAMBODJA CAMBODJA