Dominicaanse Republiek, een paradijselijke plek.

DOMINICAANSE REPUBLIEK

Droomt u van een huwelijksreis naar een eiland met prachtige witte stranden omgeven door wuivende palmbomen, een kristalheldere zee en een zonnig klimaat. De Dominicaanse Republiek heeft het allemaal… en nog veel meer.

Kaart van de Dominicaanse republiek
Landinfo over de Dominicaanse Republiek
Hoogtepunten op de Dominicaanse Republiek
Praktische informatie over de Dominicaanse Republiek
Vluchten naar de Dominicaanse Republiek
Vervoer ter plaatse op de Dominicaanse Republiek
Wildlife op de Dominicaanse Republiek

LANDINFO OVER DE DOMINICAANSE REPUBLIEK

De Dominicaanse Republiek omvat twee derden van het oosten van het eiland Hispaniola, dat het deelt met de Republiek Haïti. Het is het tweede grootste land van de Caraïben en heeft een bevolking van ca. 9.5 miljoen inwoners. Het land geniet het hele jaar door van een zonnig tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur tussen 25 °C en 31 °C.  De koelste periode loopt van november tot april, de warmste maanden zijn van mei tot oktober.

HOOGTEPUNTEN OP DE DOMINICAANSE REPUBLIEK

De Noordkust met de plaatsen Puerto Plata, Sosúa. Cabarete en Playa Dorado.
De Provincie Monte Christi grenzend aan Haïti voor ecotoerisme en de koraalriffen.

PUERTO PLATA

Puerto Plata is een mix van cultuur, natuur, beaches. De stranden zijn hier niet spierwit maar geel net zoals in Nederland. Je vindt hier de meeste couleur locale en je kan gemakkelijk vanuit je hotel naar het dorp. Deze kust is ook de place to be voor kite-en windsurfers o.a. bij Cabarete wat circa. 30 minuten rijden is vanaf Puerto Plata. De hotels zijn wat ouder omdat het de eerste toeristische bestemming was. Ook veel All Inclusive maar doordat het dorp dichterbij is is er meer contact met de lokale bevolking mogelijk.

SAMANA

Het schiereiland Samaná in het noordoosten is een van de mooiste gebieden van de Dominicaanse Republiek. De trekpleisters zijn Las Terrenas, Las Galeras. Portillo Playa Rincon en Playa Bonita.
Het is een streek met palmbomen parelwitte stranden en ongelofelijke blauwe zee. Een ecologisch paradijs. Een echte honeymoonbestemming. Je kunt hier mountainbiken, wandelen, paardrijden en snorkelen en duiken. Je vindt hier minder All Inclusive hotels en meer boutique hotels.
Breng een bezoek aan de waterval Salto El Limón. Op het koraaleiland Cayo Levantado bevindt zich het Luxury Bahia Principe Cayo Levantado Don Pablo Collection.

PUNTA CANA

Punta Cana is het meest populair voor families en strandvakanties. Het leven speelt zich meer af bij de hotels en je kunt meerdere excursies maken. Er zijn de laatste jaren meer winkels en bars buiten de hotels bijgekomen. Het nightlife is beter en er zijn veel adults only hotels.
Isla Saona in het nationaal park van het oosten is de belangrijkste excursie van de hele streek rond Punta Cana.

LA ROMANA

Hier vindt je de mooiste stranden, nog witter dan bij Punta Cana. Geen couleur locale, wel prachtige golfbanen en luxe resorts.

SANTA DOMINGO

Koloniaal Santa Domingo, met op Plaza Colón het standbeeld van Christoffel Columbus is absoluut de moeite waard om een dagtocht te maken. Unesco heeft het een open air museum genoemd.

PRAKTISCHE INFORMATIE OVER DE DOMINICAANSE REPUBLIEK

KlimaatLangs de stranden overheerst de warmte, waarbij gedurende het hele jaar regenbuien voor kunnen komen. In de wintermaanden zijn deze buien zowel in aantal als in hevigheid het minste. Vanaf juni tot begin december is het orkaanseizoen.
ReligieDe belangrijkste godsdienst is het Katholicisme.
Taal De officiële taal en spreektaal in de Dominicaanse Republiek is Spaans.
In grote hotels is de kans groot dat men ook Engels spreekt en soms ook wat Duits.
MunteenheidDe nationale munteenheid is de Dominicaanse Peso(RD$).
HoofdstadSanta Domingo

VLUCHTEN NAAR DE DOMINICAANSE REPUBLIEK

Vanaf Amsterdam vliegt TUIfly twee keer per week naar Punta Cana en Puerto Plata, combineren van luchthavens is mogelijk.
Vanaf Brussel vliegt TUI Belgium drie keer per week naar Punta Cana en twee keer per week naar Santa Domingo
Vanaf Duitsland vliegen Condor en Air Berlin naar beide luchthavens.
Vluchtduur is ca. 9 uur

VERVOER TER PLAATSE OP DE DOMINICAANSE REPUBLIEK

Er zijn dagelijkse lijndiensten per bus tussen Punta Cana/Bavaro en Santa Domingo met vervoersmaatschappij Expreso Bávaro, tel 809-554-1473 en 809-682-9670.
De meeste hotels bieden taxidiensten en excursiemogelijkheden.

Autohuur

Er ligt een nieuwe snelweg tussen Santa Domingo en Puerto Plata. En ook tussen Santa Domingo en Punta Cana. Het wordt niet geadviseerd om in Santa Domingo zelf te rijden.

Wildlife op de Dominicaanse Republiek

Park Isla de Los Delfines is gelegen tussen het strand en het koraalrif van Bávara. Hier kunnen bezoekers met dolfijnen zwemmen te midden van hun natuurlijke habitat. Vakmensen brengen de bezoekers naar een drijvend platform waar ze kunnen snorkelen en met de dolfijnen, haaien, reuzenmanta’s en zeeleeuwen kunnen zwemmen.
Op Samaná kun je tussen half januari en half maart een bultrugwalvissenobservatie bijwonen en ook de whale sharks aantreffen.

MAAK EEN AFSPRAAK VRAAG EEN OFFERTE
Dominicaanse Republiek, een paradijselijke plek. Dominicaanse Republiek, een paradijselijke plek. Dominicaanse Republiek, een paradijselijke plek. Dominicaanse Republiek, een paradijselijke plek. Dominicaanse Republiek, een paradijselijke plek. Dominicaanse Republiek, een paradijselijke plek. Dominicaanse Republiek, een paradijselijke plek. Dominicaanse Republiek, een paradijselijke plek.