ECUADOR EN DE GALAPAGOS

Ecuador mag dan het kleinste land van Zuid -Amerika zijn, het land heeft bijzonder veel te bieden dankzij de fantastische geografische ligging. Ecuador is bijzonder compact, maar beschikt toch zo’n beetje over alle hoogtepunten van het werelddeel Zuid-Amerika. Je vliegt met KLM naar Quito of Guayaquil.

De hoofdstad Quito

Quito ligt pal op de evenaar midden in het  Andesgebergte omringd door vulkanen. De hoofdstad Quito is op sommige moderne plekken een echte hedendaagse metropool met soms ook daar bijbehorende prijzen voor een hapje en een drankje. Tegelijkertijd kan iedereen echter ook in de lokale tentjes terecht voor een spotgoedkoop biertje of Ecuadoriaanse snack. Taxi’s kosten een habbekrats en het wemelt er van de goedkope hostels naast de internationale zakenhotels van alle grote ketens.

Gaat de reis echter in oostelijke richting, dan is het niet meer dan een rit van een uur of vier voor de magistrale Amazone bereikt wordt. Aan de andere kant van de Andes, naar de Pacific duurt het ongeveer net zo lang voor de eerste gezellige badplaatsen aan de Grote Oceaan opdagen, waar bovendien gedurende grote delen van het jaar genoten kan worden van de langs zwemmende walvissen.

Op ongeveer 2½ rijden ten noordwesten van Quito ligt een bijzonder natuurreservaat met daarin de prachtige Mashpi Lodge, middenin het Andes-regenwoud.

Ten zuiden van Quito in de richting van Guayaquil liggen tenslotte wat lagere bergen die gemaakt zijn voor wandelaars en klimmers, en waar nog tal van andere avontuurlijke activiteiten zijn te beleven vooral in en rond het prachtige Banos de Agua Santa dat ook een kuuroord is dankzij de warmwaterbronnen.

Het koloniale Cuenca

is zo’n prachtige ontspannen stad waar het bijzonder goed toeven is, gezien het feit dat hier zeer veel Amerikaanse pensionada’s zijn neergestreken, vanwege het aantrekkelijke lokale prijsniveau en het fijne klimaat. Ecuador is kortom erg gevarieerd en heeft voor elk type reiziger en elk budget wel wat te bieden.

De Galapagos Eilanden

Op de adembenemende Galapagos Eilanden,  een afgelegen droomplek, liggen de prijzen wel hoger. Een ticket voor de binnenlandse vlucht van slechts 1000 km over de Grote Oceaan kost in de praktijk soms net zoveel als een goedkoop Intercontinentaal KLM ticket van Amsterdam naar Quito. Maar dan heb je wel wat. De Galapagos Eilanden zijn niet te vergelijken met enig andere bestemming in de wereld. Om de prachtige archipel ook voor het nageslacht te bewaren is er een prijskaartje aan gehangen van dure tickets tot een ecotoeslag van USD 100 bij aankomst en ook de tours, hotels, bars en restaurants zijn pittig geprijsd. Al heeft dat ook te maken met het feit dat de eilandengroep zo ver van het vaste land ligt en dat praktisch al het eten en drinken ingevlogen of –gevaren moet worden.

De beste manier om deze eilandengrep te verkennen is per cruiseschip.Korte tours met het M.S. Santa Cruz II of boek uw luxueuze cruise.

Loop je echter eenmaal weer in soms toch ook afgelegen gebieden in de Amazone, dan is alles weer spotgoedkoop. Zelfs in een chique onderkomen als Sacha Lodge op 2 uur varen van de bewoonde wereld aan de rand van het fenomenale Yasuni nationaal Park, kost een gemiddelde versnapering maximaal tussen de één en twee euro. In dit soort accommodaties is de portemonnee bovendien eigenlijk alleen aan het einde van de reis nodig, want bijvoorbeeld de Sacha Lodge is alleen als all-in pakket te boeken inclusief alle tours. En dat betekent elke dag vroeg opstaan als de zon opkomt om het wakker wordende oerwoud te verkennen of  al in de kano te stappen voor een tocht over de rivier de Napo om duizenden papagaaien te gaan bekijken. En passant ligt er dan nog een ergens een anaconda of een Boa Constrictor op de weg en zijn die vreemde vakantiegangers eigenlijk een bezienswaardigheid van de rode brulapen in plaats van andersom. Het is met recht een belevenis, dat kleine Ecuador!

 

MAAK EEN AFSPRAAK VRAAG EEN OFFERTE
ECUADOR EN DE GALAPAGOS ECUADOR EN DE GALAPAGOS ECUADOR EN DE GALAPAGOS ECUADOR EN DE GALAPAGOS ECUADOR EN DE GALAPAGOS ECUADOR EN DE GALAPAGOS ECUADOR EN DE GALAPAGOS ECUADOR EN DE GALAPAGOS