EXPEDITIE CRUISES

Denkt u bij cruisen aan grote schepen die populaire havens aandoen? Er zijn ook andere mogelijkheden!

Op een expeditie cruise bereikt u plekken die anders onbereikbaar zijn. Spitsbergen. Antarctica, de Noordpool. Maar ook de fascinerende Galápagoseilanden. De bovenloop van de Amazone. Het leven aan boord is avontuurlijk en toch comfortabel. Gidsen houden lezingen, de kapitein verwelkomt u op de brug, aan de diners wordt veel aandacht besteed.

Expeditiecruises zijn natuurcruises en gaan naar gebieden waar nauwelijks infrastructuur aanwezig is, maar die wel over water te bereiken zijn.Vanzelfsprekend zijn de schepen die u hier naartoe brengen kleiner en wendbaarder. Toch is de mate van comfort vergelijkbaar met die van een luxe hotel. Een uitermate prettige manier om de mooiste plekjes van de wereld te ontdekken. Expeditiecruises worden begeleid door deskundigen, die ook  lezingen verzorgen. Vanwege het geringe aantal passagiers zult u makkelijk  contact maken met medereizigers en  bemanning.

Een aantal zeer luxe rederijen bieden cruises met reisduren varierend van 11-57 dagen aan. Het zijn veelal kleinere en wendbare schepen die toegang hebben tot deze gebieden en waar u de beste ervaringen meemaakt. De mate van comfort is vergelijkbaar met die van de grotere schepen. Aan boord treft u over het algemeen : bibliotheek, internetcafé, schoonheidssalon, kapsalon. specialiteitenrestaurant en winkeltjes. Ook een zwembad, sauna en whirlpool ontbreken niet.

Hurtigruten, Silversea Explorer, Hapag Lloyd, Seabourn, Ponent, Crystal Cruises en Holland America Lijn bieden expeditiecruises aan.

Vertrekpunten van de cruises naar Antarctica, het laatste continent dat nog niet door de mensheid wordt bewoond, zijn Fort Lauderdale, Manaus (Brazilië) Valparaiso (Chili) en Buenos Aires (Argentinië).

Vaak zijn zodiacs aan boord om ook de plaatsen te bereiken waar het schip niet kan aanleggen. Dit maakt een expeditiecruise tot een onvergetelijke en spectaculaire reis.Aan boord vertellen wetenschappers u de vele geheimen van dit continent. Machtige ijsbergen en prachtige landschappen nodigen uit voor een bezoek per zodiac, en de kans is groot op een eerste kennismaking met diverse dieren op dit prachtige stukje aarde; pelsrobben, zeeluipaarden, weddell zeehonden, 7 verschillende soorten pinguins, walvissen, orka’s en bultruggen zijn er slechts enkele van. En ze zijn hier overal, zo ver u maar kunt kijken.

Beste periode: november, december, januari en februari, tijdens de antarctische zomer.

MAAK EEN AFSPRAAK VRAAG EEN OFFERTE
EXPEDITIE CRUISES EXPEDITIE CRUISES EXPEDITIE CRUISES