HOLLAND AMERICA LINE

Holland America Line is een rederij van grote (Nederlandse) tradities. Ze staat bekend om haar relatief ‘kleine schepen’ in de categorie grote schepen. De Signature-klasse en de Vista-klasse schepen bieden voor ruim 2.100 passagiers mooie routes aan. De schepen in de S -en R-klasse tellen slechts maximaal 1.300 á 1.400 passagiers.
En zoals u van de naam Holland America Line mag verwachten, hebben de kapitein en zijn officieren de Nederlandse nationaliteit. Op de meeste afvaarten werkt er tevens een Nederlandstalige receptionist(e) die u kan assisteren bij al uw vragen en hij/zij zorgt er dan ook voor dat de menukaarten en dagprogramma’s voor u vertaald worden in het Nederlands.

DE ROUTES

De schepen van Holland America Line vertrekken vanaf havens over de hele wereld, waarbij er ook altijd minimaal één schip per seizoen vanuit Nederland vertrekt.

VLOOT

*R klasse schepen ca. 1.400 passagiers:  Volendam & Zaandam

*Vista klasse schepen ca. 1.900 passagiers: Zuiderdam, Oosterdam,  Westerdam   &    Noordam

*Signature klasse
schepen ca. 2.100 passagiers: Eurodam en Nieuw Amsterdam

*Pinnacle klasse schepen ca. 2.650 passagiers: Koningsdam, Nieuw Statendam en varend vanaf juni 2021 het nieuwste schip Rotterdam.

ETEN EN DRINKEN AAN BOORD

De hoogstaande gerechten zorgen voor nieuwe, culinaire ervaringen. Dit komt doordat verschillende bekende schrijvers van kookboeken en sterrenkoks zoals Johnny Boer in dienst zijn van deze rederij en de menu’s samenstellen. Zij organiseren verschillende culinaire bijeenkomsten zoals wijnproeverijen en persoonlijke kookcursussen.

SFEER AAN BOORD

Het grote succes van de HAL is de herkenbaarheid en de consistente kwaliteit. Ondanks de verschillende groottes heeft ieder schip het ‘Holland America-gevoel’; De namen van de salons, bars, en dergelijke, zijn op alle schepen hetzelfde.
Het gracieus scheepsontwerp met haar marineblauwe scheepsromp, het promenadedek met teakhouten dekstoelen, ruime lounges gedecoreerd met verse bloemen, kunst en antiek afkomstig uit de gehele wereld, popcorn in de bioscoop, ruime hutten met zeer comfortabele bedden, weelderige handdoeken en badjassen, het uitnodigende geluid van de gong die u aan tafel vraagt, de ervaren wijnsteward en supervriendelijke Indonesische tafelbediening in het restaurant.

FACILITEITEN

De lounges op de nieuwe schepen zijn ruim en comfortabel en ademen dankzij de kunst, de kleuren, de stoffen en de materialen een harmonieuze sfeer uit. In een verstilde bibliotheek, een gezellige bar, een uitmuntend restaurant of een smaakvolle lounge zult u altijd wel een plekje vinden dat bij uw stemming past.
Wilt u bovendien graag fit blijven? De nieuwste generatie schepen biedt met fitness-ruimte, sauna en verwarmde buitendek whirlpools, vele mogelijkheden tot ontspanning.

UW HUT,SUITE, STATEROOM OF CABIN

Geniet van ruime staterooms en suites. Indien  u kiest voor de Pinnacle of de Neptune Suite krijgt u de beschikking  over een aparte ruimte, de Neptune Lounge. Een persoonlijke conciërge zal u bovendien op uw wenken bedienen.
Vista en Signature suites hebben uitzicht op zee, veelal een teakhouten balkon om in de open lucht te dineren.

FOOIEN

Fooien worden aan boord voldaan. Een bedrag van $14,50 p.p.p.d. wordt automatisch op uw boordrekening bijgeschreven. Voor suites bedragen de fooien $16 p.p.p.d.

MAAK EEN AFSPRAAK VRAAG EEN OFFERTE
HOLLAND AMERICA LINE HOLLAND AMERICA LINE HOLLAND AMERICA LINE HOLLAND AMERICA LINE HOLLAND AMERICA LINE HOLLAND AMERICA LINE HOLLAND AMERICA LINE HOLLAND AMERICA LINE