Huwelijksreis Sint Maarten

Sint Maarten, Eén eiland, twee sferen.

Sint Maarten is het kleinste eiland ter wereld die twee naties Frankrijk (54 km², het noorden van het eiland) en Nederland (34 km², het zuiden) herbergt. Een echt continent in miniatuur. Het eiland bezit 2 ‘blauw/wit/rood’ vlaggen, 2 munteenheden (de euro en de dollar) en men spreekt er 5 talen: Frans, Engels, Nederlands, Spaans en Papiamento’ een creools dialect.

Op 30 oktober 2015 is de eerste TUIfly Dreamliner geland op Sint Maarten. zij gaan het hele jaar door (woensdag en zondag) vliegen op het eiland in combinatie met Curacao. KLM vliegt dagelijks, al dan niet rechtstreeks.

Bovenwindse eilanden

St.Maarten vormt samen met Saba en St.Eustatius de Bovenwindse Eilanden.De gmiddelde temperatuur is 5°C. Het droge seizoen is van december tot april (zonnig klimaat met mogelijke onweersbuien). Het vochtige seizoen is van juni tot november. Cyclonenrisico van juli tot september.

Sint Maarten wordt zeer vaak ‘het Saint-Tropez van de Caraïben’ genoemd. U zult ongetwijfeld bekoord worden door de mooie stranden, de kwaliteit van de hotels, het taxfree shoppen, de casino’s in het Nederlandse deel en het bruisende nachtleven.Eet de lokale gerechten zoals “Rice and Peas”en proef het lokale drankje guavaberry likeur

Het dichter bevolkte Nederlandse deel in het zuiden met de hoofdstad Philipsburg heeft naast sporen uit een Nederlands verleden vele gezellige winkeltjes ten dienste van de dagelijks binnenvarende cruiseschepen. Frontstreet is de “place to be”voor eindeloos tax free shoppen.

Het dunner bevolkte Franse deel in het noorden van het eiland met Marigot als hoofdstad is rustiger en een kleurrijke samensmelting van Franse en Caribische invloeden.

De perfecte huwelijksreis met een cruise op de Starclipper

Van november tot einde maart, stelt Star Clippers afwisselend 2 routes voor met vertrek uit Sint Maarten, ter ontdekking van de Caraïben: de Schatteneilanden en de Benedenwindse eilanden.

De Star Clipper met zijn 115 meter lang en 3365 m² witte zeilen laat u varen in een paradijs van tropische en weelderige eilanden. De 170 passagiers zullen zonder twijfel genieten van de intieme en ontspannen sfeer aan boord van deze zeilboot ontworpen volgens de meest pure tradities van de clippers van weleer met respect voor het comfort en het welzijn van de gasten

Hotels op Sint Maarten

Op het eiland vindt je hotels en apartementen in elke prijsklasse. Het meest exclusieve hotel van het eiland is Belmond la Samanna in Baie Longue. Ook RIU hotels is vertegenwoordigd en voor een leuke betaalbare vakantie kies je Hotel Blue Bay Beach hotel.

Stranden op Sint Maarten

Hoewel Sint Maarten een klein eiland is, telt het maar liefst 37 stranden, Het langste en populairste strand is te vinden in het Franse gedeelte bij Orient Bay. Andere mooie stranden liggen bij Great Bay, Little Bay, Maho Bay en Oyster Bay in het Nederlandse deel en Grand Case, Nettle Bay en Bay Rouge in het Franse deel.

Sporten op St.Maarten

Op het hele eiland vindt je sportfaciliteiten als duiken, snorkelen(Bay Longue), zeilen, sportvissen en windsurfen(Cupecoy Bay).

Huur een zeiljacht bij SUNSAIL en meer aan bij onbewoonde eilanden en combineer dit met een verblijf in één van de hotels op St.Maarten

Elk eerste weekend van maart start op St.Maarten de 4 dagen durenden Heineken Regatta waar meer dan 200 zeiljachten aan mee doen.

Carnaval op Sint Maarten

Het Caribbean Carnaval op St. Maarten is het kleurrijkste carnaval van de regio. Van half april tot begin mei staat het eiland bol van de festiviteiten.

Saba, Sint Eustatius, Sint Barts en Anguilla

Ga eilandhoppen. Vlieg of vaar naar een van de eilanden.

Wilt u een offerte voor deze veelzijdige bestemming?

MAAK EEN AFSPRAAK VRAAG EEN OFFERTE

Huwelijksreis Sint Maarten Huwelijksreis Sint Maarten