De Heilige stad JERUZALEM

Jeruzalem

Terwijl ons cruiseschip aangemeerd is in de haven van Ashdod staan de bussen klaar om ons naar Jeruzalem te brengen. Onderweg krijgen we informatie over Jeruzalem en Bethlehem, de twee heilige steden die door christenen worden vereerd als de plekken waar Jezus ongeveer 2000 jaar geleden leefde en overleed.

We bezoeken als eerste de Olijfberg, een bergrug iets ten oosten van Jeruzalem en genieten vanaf de top van het uitzicht op het oude Jeruzalem en luisteren naar de verhalen van onze gids over een aantal Bijbelse verhalen die zich in deze streek afspelen.

We wandelen door de tuin van Getsemane waar Jezus vermoedelijk zijn laatste nacht in vrijheid doorbracht, voor we naar de berg Zion vertrekken waar het Laatste Avondmaal plaatsvond. Via de Jaffa-poort komen we in het Oude Jeruzalem.

We wandelen door de smalle, eeuwenoude straatjes door de christelijke en joodse wijken en bezoeken de Heilig Grafkerk op de plek van Jezus’ kruisiging en lopen een deel van de Via Dolorosa, een belangrijke pelgrimsroute. In een van de restaurantjes genieten we van een zalige lunch.

Bij de Westmuur (ofwel de Klaagmuur) vertelt de gids ons alles over het belang ervan voor de talloze Joodse pelgrims. We kopen wat souvenirs in de Arabische soek met stenen straatjes vol souvenirs en specerijen.

 

MAAK EEN AFSPRAAK VRAAG EEN OFFERTE
De Heilige stad JERUZALEM De Heilige stad JERUZALEM De Heilige stad JERUZALEM De Heilige stad JERUZALEM De Heilige stad JERUZALEM De Heilige stad JERUZALEM De Heilige stad JERUZALEM De Heilige stad JERUZALEM