Kaapverdische Eilanden

De Kaapverdische Eilanden (ook wel bekend als Cabo Verde, ‘Groene Kaap) liggen in de Atlantische Oceaan en ongeveer 500 km vóór de kust van Senegal. Tot 1587 was Kaapverdië een Portugese kolonie, maar in 1975 werd het onafhankelijk verklaard. Het zal je dan ook niets verbazen dat Portugees hier de officiële taal is, maar ondanks dat spreken de meeste inwoners ook Crioulo (een mengtaal van Portugese en Afrikaanse elementen). De godsdienst van de inwoners is voornamelijk rooms-katholiek.

Wist je dat..

.. hoewel velen naar de Canarische Eilanden vertrekken voor een zon zekere vakantie, je op de Kaapverdische eilanden toch nog nét iets beter zit?

.. een vlucht naar de Kaapverdische Eilanden in totaal maar twee uur langer duurt dan wanneer je naar de Canarische Eilanden zou vliegen?

.. Kaapverdië met een reistijd van zo’n 5 uur en 50 minuten een prima winterzon bestemming is? Het tijdsverschil met Nederland is precies 2 uur (zomertijd 3 uur).

.. het weer in één woord geweldig is op Kaapverdië? Elke dag zon, niet vochtig warm en het hele jaar 24-29 graden! Wel staat er vaak een (behoorlijke) harde wind.

.. de eilandengroep uit meerdere eilanden bestaat waarvan er 9 bewoond zijn? De hoofdstad is Praia, gelegen op het eiland Santiago

DE HIGHLIGHTS VAN CABO VERDE

De bovenwindse eilanden

De benedenwindse eilanden

WAT TE DOEN OP DE KAAPVERDISCHE EILANDEN?

Altijd al willen duiken tussen o.a. vissen, kreeften, roggen, manta’s, haaien en schildpadden? Dan is Kaapverdië dé plek om jouw duikervaring op te doen en/of uit te breiden. Je kunt er het gehele jaar terecht, want Kaapverdië kent geen regenseizoen. Wat dus betekent dat er 12 maanden per jaar gedoken kan worden!

Duiken in de ‘winter’

Van januari t/m maart is het ‘winter’ en is er een grote kans dat je één (of meerdere) walvis(sen) spot tijdens jouw duik! Maar, kijk vooral verder dan dat: het is ook zeker niet raar om een potvis voorbij te zien zwemmen!

Duiken in de zomer

In de zomer, van juni t/m november is het ‘schildpaddentijd’ en moet je niet raar opkijken wanneer je er een op het strand vindt, of wanneer er eentje naast je zwemt in de prachtige zee.

Duiken in de onderwaterwereld van Kaapverdië

Duiken in de onderwaterwereld van Kaapverdië is zonder enige twijfel een once in a lifetime experience. Met de verschillende grotten, ‘muren’ en wrakken én de gigantische overvloed aan vissen, bestaat er een grote kans dat je het water niet meer uit wil!

Kortom, Kaapverdië is een ideale vakantiebestemming wanneer je niet alleen maar op het strand wil liggen, maar ook in bent voor actie in een adembenemende omgeving! Het eten op de Kaapverdische eilanden is simpel, maar lekker én gezond en dit in combinatie met de exotische ambiance, maakt het totaalplaatje helemaal af.

 

MAAK EEN AFSPRAAK VRAAG EEN OFFERTE
Kaapverdische Eilanden Kaapverdische Eilanden Kaapverdische Eilanden Kaapverdische Eilanden Kaapverdische Eilanden Kaapverdische Eilanden Kaapverdische Eilanden