LEFKAS EN PARGA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Lefkas is verbonden met het vaste land van Griekenland, d.m.v. een 50 meter lange brug. Het is een zeer groen eiland.

De hoofdstad van Lefkas is Lefkas stad. Een drukke plaats met veel winkels in smalle straatjes en ’s avonds het Griekse nachtleven..

Vlakbij  Lefkas stad ligt het enige nog bewoonde vrouwenklooster Faneromeni klooster, dit klooster is te bezoeken, je hebt er een prachtig uitzicht op Lefkas stad.

De bekendste toeristische plaats op Lefkas is Nidri, gelegen aan de oostkant.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het heeft smalle zand/kiezelstrandjes en vele gezellige tavernes en bars. Aan de autovrije boulevard met veel goede restaurants  is het vooral ’s avonds goed toeven.

In de natuurlijke haven liggen altijd vele zeilbootjes die ’s ochtends uitvaren. Aan het eind van de middag komen de scheepjes weer terug.

Mooie accommodaties hier zijn George, Valena, Lefko en Royal Nidri.

Tegenover het plaatsje Nidri liggen diverse eilandjes. Madouri en Scorpios zijn privé bezit. Meganissi en een aantal andere kun je wel bezoeken.

Deze eilanden zijn te bezoeken tijdens een boottocht, maar je kunt ook zelf een motorbootje huren om erop uit te trekken. Ook vlakbij de Nidri zijn kleine watervallen te bezoeken.

Het Westen is minder toeristisch en heuvelachtig maar daar liggen een aantal mooie stranden zoals Agios Nikitas Beach en Kathisma Beach en het prachtig gelegen Porto Katsiki.

Lefkas is zeer geschikt om met een huurauto te verkennen. Mocht u dat liever niet doen dan zijn er verschillende excursies en boottochten te boeken.

PARGA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Parga is echt een plaatje! Gelegen op het vasteland van Griekenland ( tegenover het eiland Corfu)

Het is een hele gezellig plaats met authentieke trapstraatjes, gelegen in 2 grote baaien. In het midden ligt een heuvel met een kasteel. Je moet de heuvel over om van de ene in de andere baai te komen.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valtos beach is echt een breed langgerekt strand. Het is niet echt een zandstrand maar grof grind. Dit doet echter niet zeer aan je voeten, waardoor  het vaak prettiger dan een zandstrand.

Het kleine Piso Krioneri strand ( kiezels en rotsen, ligt heel mooi, heeft kristalhelder water en is wat rustiger.

In de omgeving van Parga is veel te zien. Ga pootje baden in de Styx en wordt “onsterfelijk”, bezoek de streek Zagoria met vele kloosters, oude bruggen en prachtige natuur. Het mooi bewaard gebleven amfitheater bij Dodoni. Met enkele dagen huurauto kunt u al dit moois bezoeken.

Mooie accommodaties in Parga zijn Magda’s, Enetiko Resort en hotel Alfa.

TIP; probeer tijdens de rit van de luchthaven Preveza naar Parga aan de linkerkant in de bus te gaan zitten. Het is een mooi route met indrukwekkende uitzichten. Ook staat langs deze weg de Oleander massaal te pronken.

 

 

 

MAAK EEN AFSPRAAK VRAAG EEN OFFERTE