Maleisisch Borneo – Sabah

 

Maleisisch Borneo bestaat uit de provincie Sabah en Sarawak, In de veelal nog onaangetaste regenwouden leven o.a. de neushoornvogel. Oerang oetans, en men vindt hier de grootste bloem ter wereld, de rafflesia.

Met  Singapore Airlines vliegt u in 12,5 uur tijd vanaf Amsterdam naar Singapore. Werkelijk een genoegen om met deze airline te vliegen. Zeer vriendelijke crew, mooie oosterse uniformen. Zeer dienstbaar . Daarna vlieg je met Silk Air in ca. 2,5 uur verder naaar Sabah. Deze dochtermaatschappij van Singapore Airlines is wat eenvoudiger, maar zeker ook prima in orde.

Luchthaven Singapore

De luchthaven Changhi is bijzonder in de wereld. Prachtig verzorgd met tapijt op de vloeren, orchideeëntuin, winkels, zwembad, bioscoop, entertainmentcenter, vele bars en restaurant etc. Er zijn 3 terminals die elk bereikbaar zijn met de skytrain.Er is een zwembad wat voor iedereen toegankelijk is. (entree € 9, = p.p.). Je kunt hier zwemmen, zonnen (open air), douchen iets drinken etc. Er zijn diverse first en business class lounges van de diverse airlines.

Kota Kinabalu

Kota Kinabalu is de moderne hoofdstad, (niet bijzonder interessant)met als contrast de houten huizen op palen boven water, ligt wel aan zee, mooie stranden, jachthaven en golfbanen aanwezig.Er zijn zowel moderne winkelcentra als authentieke markten.

Tunku Abdul Rahman Park

5 eilanden voor de kust van Kota Kinabalu vormen dit park.Deze prachtige eilanden met witte stranden, turkoois water en koralen zijn een ideale omgeving om te snorkelen of te duiken. Boek voor een romantische huwelijksreis een van de 2 eco resorts Bunga Raya en Gayana island resort. Ware bounty eilandjes.

Mari Mari village

Hier maak je kennis met de tradities en het dagelijkse leven van de etnische bevolkingsgroepen van Sabah (o.a. Iban (koppensnellers)). Zij wonen in traditionele longhouses (gemeenschappelijk huis voor meerdere families), of ga naar Mount Kota Kinabalu (4.095 meter) op 2 uur rijden, via een haarspeldbochtenweg, van KK ligt het KK National Park waar de hoogste berg van zuidoost Azië, Mount Kinabalu, bovenuit torent. In het park groeit een verscheidenheid aan exotische planten en bloemen.In het zuiden van het park liggen de geneeskrachtige zwavelbronnen van Poring Hot Springs.Maak een wandeling over de Canopy walk way, een hangbrug tussen de boomtoppen.

Het is mogelijk deze berg te beklimmen. Trekking arrangementen zijn beschikbaar met overnachtingen in eenvoudige accommodaties.

Sport

Sabah heeft een groot aanbod in watersportmogelijkheden. Naast windsurfen, zeilen en waterskiën kunt u er ook zeevissen. Verder is Sabah een waar paradijs voor duikers en snorkelaars.Daarnaast zijn er volop mogelijkheden voor golfen, mountainbiken, wandelen,rafting en bergbeklimmen.

Hotel Shangri-La’s Rasa Ria Resort

Een strandresort van luxe topklasse ingeklemd tussen een langzaam aflopend zandstrand en en de heuvels van de jungle. Het heeft een 18 holes golfbaan en geweldig Spa centre.

 

Dit hotel beschikt ook over een eigen natuurreservaat met orang-oetangs die gered zijn uit gekapte delen van het oerwoud of bevrijd zijn uit gevangenschap, opgevangen en voorbereid op een (hernieuwd) leven in de jungle. U kunt tegen betaling van ca RM 50 p.p. (€ 10) de jonge apen tijdens voedertijd aanschouwen.

 

MAAK EEN AFSPRAAK VRAAG EEN OFFERTE
Maleisisch Borneo – Sabah Maleisisch Borneo – Sabah Maleisisch Borneo – Sabah