VERVOER IN NEW YORK

Bus in New York
Wil je een wat grotere afstand afleggen en wil je het niet lopen, dan is het handig de bus te nemen.
Door het verkeer is dit echter niet het snelste vervoer! De bussen hebben uiteraard een routenummer en een digitaal bord die de naam van de aankomende haltes weergeeft. Bussen stoppen overdag alleen bij deze haltes, maar tussen 22:00 en 05:00 uur kun je de chauffeur vragen om, op een plek naar keuze langs de route te stoppen. Met je oplaadbare metrocard betaal je $2 per rit, los geld accepteren ze niet.


Fietsen in New York

Fietsen in New York is geweldig! Fietsend door Wallstreet, SoHo en over de Brooklyn Bridge, wat wil je nog meer?
Het zal je een kick geven, je rijdt heel snel van de ene naar de andere wijk en het is helemaal niet zo gevaarlijk.
Handig is wel om dit in het weekend te doen, door de week rijden er namelijk heel veel auto’s. Neem ook even een slot mee van huis, niet elke verhuurder heeft er een. In heel New York zijn er verhuurders te vinden, je hoeft dus niet lang te zoeken, maar Metro Bycicles is sowieso een goede.

Metro in New York
De metro, subway in New York, heeft 468 stations en 24 verschillende routes en New York heeft daarmee het grootste metro-netwerk ter wereld. De routes worden aangegeven door letters en nummers en deze lopen door Manhattan, Queens, The Bronx en Brooklyn. Staten Island heeft een eigen elektrische stadsspoorlijn. Bij ieder station kun je een gratis metroplattegrond meenemen. De metro’s rijden iedere twee tot vijf minuten tijdens de spits, overdag iedere tien tot vijftien minuten en van 24:00 tot 05:00 iedere twintig minuten. Éen rit kost $2 met je oplaadbare metrocard, maar er zijn ook voordeelkaarten.

Taxi in New York
New York staat bekend om zijn ‘yellow cabs’. Alle officiële taxi’s zijn geel en hebben een taximeter.
Als de taxichauffeur vergeet deze aan te zetten, wijs hem er dan op. Taxi’s in New York zijn goedkoper dan in Nederland en ze zijn altijd en overal aanwezig. Alleen om 16:00 uur tijdens de ploegwisseling en tijdens de opening van de theaters, rond 20:00 uur, is het mogelijk dat je even geen taxi ziet rijden. Een taxi die vrij is herken je aan het verlichte schildje op dak. Houd de taxi op de weg aan. Geef aan waar je heen wilt door de kruising van de straat en de avenue te noemen. Eenmaal op je bestemming aangekomen verwacht de bestuurder een fooi van ongeveer 15%.

MAAK EEN AFSPRAAK VRAAG EEN OFFERTE