PARIJS, DE STAD VAN DE LIEFDE

parijs dior

Parijs is een hele mooie en vooral leuke stad om een stedentrip naartoe te maken. Er is zoveel te beleven, en voor iedereen is er wel wat wils! Houdt u van winkelen, neem dan eens een kijkje bij Galerie Lafayette of Centre Pompidou. Ook is de Champs Elysees een hele leuk plek hier vindt u de Arc De Triomphe, maar ook kunt lekker slenteren over de Champs Elysees zelf, vergeet ook de grote Avenues er omheen niet. U vindt hier mooie winkels van onder andere Yves Saint Laurent en Dior.

arc de triomphe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezoek de Monte Marte en ontdek kunstwerken van verschillende straatkunstenaars. Laat uzelf na schilderen of tekenen. Na een paar minuten bevindt u zich bij de Sacre Coeur, een prachtige Kathedraal waar u een geweldig uitzicht heeft over Parijs. uitzicht sacre souerOok hier zijn veel Straatverkopers en Straatartiesten te vinden.sacrecoeur

 

 

 

 

moulinrouge

Bezoek ook eens de rosse wijk van Parijs… Daar vindt u de bekende molen  van de Moulin Rouge!

Rond 1889 ontstond in dit cabaret, dat in de schaduw ligt van de Sacré-Coeur op Montmartre, een rijke geschiedenis. Gelegen in de rosse buurt trok de club verschillende soorten mensen aan: avonturiers, dronkaards, prostitués, gelukzoekers en kunstenaars. Schilder Toulouse Lautrec gebruikte de club als een inspiratiebron voor zijn bekende werk: zijn felgekleurde gedrukte affiches zijn wereldberoemd.

 

 

 

 

 

 

Het Louvre kent u vast door de film:Da Davinci code. Het Louvre is een van de grootste  museums ter wereld. In het museum kunt u Egyptische, Romeinse, Oosterse en Griekse collecties  gaan bewonderen. U ziet hier diverse meubelstukken, beeldhouwwerken en schilderijen. Met onder andere het bekende kunstwerk de Mona Lisa.

louvre

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergeet geen bezoek te brengen aan dé bezienswaardigheid van Parijs, namelijk: De Eifeltoren

Eifeltoren nacht

 

Met de trap kunt u tot de 1e en 2e verdieping komen, wilt u tot de top gaan, dan moet u een lift ticket kopen.

 

 

 

 

 

 

Diverse excursies zijn:

-Romantische rit door Parijs in paardenkoets.

-Rivier cruise op de Seine, avondverlichting van Parijs en diner in de Champs Elysées

– Parijs Pasje

Kijk voor meer excursies op Viator.

 

 

Diverse leuke aan te raden hotels:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’Hôtel du Collectionneur

 

 

Villa La Parisienne

 

 

Comfort Place Du Tertre

MAAK EEN AFSPRAAK VRAAG EEN OFFERTE