PERU, DE BAKERMAT VAN DE INCA’S

Als bakermat van de Inca beschaving is Peru een land met een onbegrensde diversiteit voor wat betreft natuur, cultuur landschappen en volkeren . Een woestijnachtige kustlijn, maagdelijk regenwoud en het indrukwekkende Andesgebergte leveren een contrast met de koloniale steden en de levendige indiaanse culturen. Ten zuiden van de hoofdstad Lima vindt je de belangrijke trekpleisters Machu Picchu, de verloren stad van de Inca’s en Cuzco het vroegere hart van het Inca keizerrijk. Daarnaast heeft Peru voor het vierde jaar op rij de World Travel Award gekregen voor beste culinaire bestemming.

Kaart van Peru
Landinfo Peru
Hoogtepunten van Peru
Praktische informatie over Peru
Vluchten naar Peru
Vervoer ter plaatse in Peru
Wildlife in Peru

LANDINFO PERU

Van west naar oost kunnen drie gebieden worden onderscheiden: de Costa, de Sierra en de Selva. De Costa omvat het woestijnachtige gebied kustgebied. Deze 2400 kilometer lange kuststrook is een van de droogste gebieden op aarde; in sommige gebieden regent het maar een keer per twee jaar. De Sierra omvat het Andesgebergte en beslaat ongeveer een derde van Peru. Enkele bergen bereiken bijna een hoogte van 7000m.  In het grensgebied tussen Bolivia en Peru, bevindt zich ook het Titicacameer, het hoogstgelegen bevaarbare meer ter wereld.

HOOGTEPUNTEN VAN PERU

 • LIMA
  Lima is de hoofdstad van Peru en biedt vele koloniale ge­bouwen en kerken. Voor de museumliefhebber is er het Goudmuseum met een indrukwekkende verzameling uit het Incatijdperk. Peru is het culinaire paradijs van Latijns Amerika. Bezoek restaurant Central in Lima.
 • NAZCA LINES                                                                                                                                            Ten zuiden van Lima bevinden zich de spectaculaire Nazca lijnen, reusachtige tekeningen van dieren, vogels en geometrische afbeeldingen die alleen vanuit de lucht waarneembaar zijn
 • AREQUIPA
  Arequipa, de tweede stad van Peru en een dagreis van Lima, ligt op 2.325 meter in een vallei aan de voet van de met eeuwige sneeuw bedekte El Misti vulkaan. Veel gebouwen en kerken zijn opgetrokken uit sillar, een parel­moerachtig wit vulka­nisch materiaal uit de omliggende bergen is veelvuldig gebruikt in de gebouwen van de stad en was een belangrijke factor om Arequipa aan te wijzen als UNESCO Werelderfgoed Site
 • COLCA CANYON
  De Colca is de op een na diepste canyon in de wereld, een tikkeltje ondieper dan zijn naaste buur, de Cotahausi, en twee keer zo diep als de meer beroemde Grand Canyon in de VS. Maar meer dan dat, is het vol met geschiedenis, cultuur, ruïnes, traditie en – een beetje zoals Machu Picchu – ontastbare Peruaanse magie.
 • MACHU PICCHU
  Een door UNESCO beschermd monument en een van de belangrijkste archeologische locaties in Zuid-Amerika. Het was een religieus centrum van de Inca’s en een kleine stad emt ca. 200 huizen.
 • OLLANTAYTAMBO
  Ollantaytambo is een van de weinige dorpen met nog een oorspronkelijk Inca stratenpatroon. Tijdens de tijd van het Incarijk was Ollantayambo het Koninklijk domein van keizer Pachacuti, welke het dorp veroverde en er een ceremonieel centrum van bouwde.
 • CUZCO
  Cuzco was ooit de hoofdstad van de Inca´s, die een groot deel van Zuid-Amerika beheersten toen de Spanjaarden aankwamen. Het centrum staat vol prachtige kerken en huizen uit de koloniale tijd. Deze zijn echter gebouwd op de fundamenten van oude Inca-paleizen. Terwijl de koloniale gebouwen vaak zwaar te lijden hadden van verschillende aardbevingen zijn de bouwwerken van de Incas altijd blijven staan
 • TITICACA MEER
  Een onmiskenbaar kalmerend en majestueus zicht, is Titicacameer ’s werelds grootste hooggelegen waterlichaam. Met 284m diepte en meer dan 8300 vierkante kilometer in het gebied, is het vijftien keer de grootte van het Meer van Genève in Zwitserland en hoger en iets groter dan Lake Tahoe in de VS. Het water is ijskoud.
 • Bezoek de Urosindianen. Deze oude Indiaanse stam is honderden jaren geleden van de oevers van het meer verdreven door de Kolla’s, die later zelf door de Inca’s werden verslagen. De Uros gingen op het meer op eilanden van riet wonen. Het is een wonderlijk gevoel om op het verende riet te lopen.

HET NOORDEN VAN PERU IS NOG ONGEREPT

 • RUÍNES VAN CHACHAPOYAS BIJ KUÉLAP, HET MACHU PICCHU VAN HET NOORDEN
  Je hoeft nu niet meer te lopen naar de verborgen ruïnes van Chachapoyas in de Amazone van Peru, beter bekend als Kuélap. De ruïnes, ook wel gezien als het ‘onontdekte’ alternatief voor Machu Picchu, zijn binnenkort bereikbaar met een kabelbaan. Voorheen duurde het minimaal 90 minuten om er te komen, met de kabelbAan is dit teruggebracht naar 20 minuten.
  Het is hier nog ongerept en voor diegene die niet drukte van Machu Piccho zoekt.

PRAKTISCHE INFORMATIE OVER PERU

KlimaatSenegal heeft een tropisch klimaat. De temperaturen liggen tijdens de wintermaanden rond de 20 tot 25 graden en tijdens de zomermaanden rond de 35 tot 40 graden.

Het regenseizoen is van mei t/m oktober.
Religie Islam (90%), chirstendom en overige 10%
TaalOfficiele taal is Frans maar velen spreken Wolof.
MunteenheidCFA-Frank (XOF)
HoofdstadDakar

 

In dit land dient men er altijd rekening te houden met de mogelijkheid tot het krijgen van hoogteziekte. Hoogteziekte kan optreden vanaf hoogtes van 2500 meter, maar meestal treedt hoogteziekte op boven de 3500 meter. Hoe sneller men stijgt, des te groter is de kans op hoogteziekte.  Het wel of niet krijgen van hoogteziekte is geheel per persoon afhankelijk.

Wij adviseren u dan ook om de eerste dagen veel water te drinken, geen alcohol te drinken, niet te roken en vooral geen zware maaltijden te  eten. Daarnaast rustig aan doen, niet te veel inspannen. Wat kan helpen zijn het nemen van Coca snoepjes en coca theebladeren.

VLUCHTEN NAAR PERU

KLM vliegt met een directe vlucht dagelijks naar Lima, met Britisch Airways en Iberia maakt men een overstap.

VERVOER TER PLAATSE IN PERU

Trein Cuzco – Machu Picchu

Tegenwoordig is er nog maar 1 trein die vertrekt vanaf station Poroy, bij Cuzco. Hierdoor is de kans groot dat de trein vol zit. Het alternatief is te vertrekken vanaf station Ollantaytambo, waarvandaan meer treinen vertrekken. Ollantaytambo ligt op 1,5 uur van Cuzco. Indien wij deze optie voor u boeken, reist u per collectivo naar Ollantaytambo, vanwaar u verder reist met de trein. Na bevestiging van uw boeking, ontvangt u van ons de treintijden.

Let op: de bagageregels van Perurail zijn erg strikt. We raden aan zoveel mogelijk bagage in Cuzco te laten.

Er is een uitgebreid netwerk van binnenlandse vluchten.

Autohuur raden we niet echt aan, alleen voor doorgewinterde reizigers of eventueel met gids.

WILDLIFE IN PERU

Islas Ballestas

een eilandengroep die deel uitmaakt van nationaal park Paracas, ook wel de kleine Galapagos Eilanden genoemd. Op de Ballestas Eilanden vind je een bonte verzameling aan dieren als zeeleeuwen, dolfijnen, pinguïns en zeevogels. Pelikanen, Inca Terns, Jan-van-genten en aalscholvers vliegen in grote zwermen door de lucht.

Madre de Dias is een prachtig gebied voor vogelaars.

MAAK EEN AFSPRAAK VRAAG EEN OFFERTE
PERU, DE BAKERMAT VAN DE INCA’S PERU, DE BAKERMAT VAN DE INCA’S