PONANT

PONANT YACHT CRUISES &EXPEDITIONS

De Franse rederij Ponant, opgericht in 1988 door een groepje Franse officieren, heeft inmiddels elf prachtige, kleinschalige schepen in de vaart, met een capaciteit van 184 tot 270 passagiers.

Het unieke van Ponant is haar bewuste keuze voor kleinschalige schepen. Daardoor kan het cruises aanbieden in minder gefrequenteerde bestemmingen, en ver weg van de massa’s van de megaschepen.

DE ROUTES

Terwijl Le Boréal zich gedurende de zomermaanden in Noord Europa bevindt en cruises maakt naar de hoofdsteden van de Oostzee, de Noorse fjorden, Spitsbergen en IJsland, vaart L’Austral in de Middellandse Zee, veelal met Venetië als vertrekhaven.

VLOOT

 • L’Austral
 • Le Bellot
 • Le Boréal
 • Le Bougainville
 • Le Champlain
 • Le Commandant Charcot
 • Le Dumont dÚrville
 • Le Jacques Cartier
 • Le Lapérouse
 • Le Lyrial
 • Le Soléal

ETEN EN DRINKEN AAN BOORD

Er geldt een 5*-SERVICE, Franse en internationale gastronomie gaan vergezeld met de beste wijnen. tijdens de cruise zijn geselecteerde drankjes inbegrepen. Kies uit een selectie van champagnes, sterke dranken, heerlijke wijnen, mineraalwater en non-alcoholische dranken.

SFEER AAN BOORD

De sfeer aan boord is ontspannen en het Franse karakter komt niet alleen terug in de prettige mix van Franse en internationale passagiers aan boord, maar met name in de sublieme Franse keuken, waarbij tafelwijnen tijdens lunch en diner zijn inbegrepen.

Uw schip vaart onder Franse vlag. De Franse en Filipijnse bemanning zorgt dat het u aan niets ontbreekt. Ponant heeft een actief tweetalig beleid, dat wil zeggen dat alle activiteiten en omroepberichten in de Franse en Engelse taal plaatsvinden. Over het algemeen vindt u aan boord geen Nederlandssprekend personeel.

FACILITEITEN

De schepen zijn voorzien van een marina, een gastronomisch restaurant, een salon, een boordwinkel, een theater, een fitnessruimte, een schoonheidssalon, een massageruimte, Sothys Beauty Corner, een grillrestaurant,een zwembad, een bibliotheek, een internetruimte, een panoramisch salon met terras en een openluchtbar op het zonnedek.

UW HUT, SUITE, STATEROOM OF CABIN

Met slechts 132 luxe hutten aan boord van beide schepen, waarvan 95% met privé veranda, is kleinschaligheid en persoonlijke aandacht gewaarborgd.

Alle hutten zijn voorzien van individueel regelbare airconditioning, 2 benedenbedden die omgevormd kunnen worden tot een king size bed, minibar, flatscreen satelliet-TV, schrijftafel, iPod station, video on demand, kluisje, haardroger, badjassen, direct-dial telefoon, stopcontacten van 110/220 volt, WiFi en badkamer met toilet en douche of bad.

FOOIEN

Fooien zijn niet bij de reissom inbegrepen. Ponant adviseert een bedrag van ca. EUR 10-12 per persoon per dag. U kunt de fooien aan het eind van de cruise afgeven bij de receptie. Uitzonderlijk goede service kunt u desgewenst extra belonen in Euro.

 

MAAK EEN AFSPRAAK VRAAG EEN OFFERTE
PONANT PONANT PONANT PONANT PONANT PONANT PONANT PONANT