POUSADAS

  • De Pousadas van Portugal zijn een keten van luxe hotels die toerisme en cultuur perfect weten te combineren. Verspreid over heel Portugal vindt u de maar liefst 42 Pousadas-hotels. U vindt ze van Viana do Castelo in het noorden tot Tavira in het zuiden, van Cascais in het westen tot Vila Viçosa in het oosten. Ook op de Azoren is een aantal pousadas te vinden. De pousadas liggen dan ook veelal in oude kloosters, paleizen en kastelen of op hele bijzondere locaties.

     Allen beschikken ze over een goede keuken waardoor u ook culinair niets te kort zult komen.Het is ook mogelijk een autorondreis samen te stellen met overnachtingen in pousadas.  er zijn moderne en klassieke Pousadas. De klassieke Pousadas in Portugal zijn  meestal gevestigd in beschermde monumenten zoals kastelen, kloosters, paleizen en oude  landhuizen. Ze liggen meestal in het centrum van de steden.De moderne pousadas de Portugal liggen wat vaker buiten de stadskern en ook wel in de natuur, aan de golfbaan etc.  Veel Pousadas zijn levende musea met veel kunst, houtsnijwerk, glas-in-lood en antiek op de  gangen en in de kamers.

    Portugal te leren kennen, van de groene en landelijke valleien van de Minho, op plaatsen waar de natuur zich presenteert in al zijn pracht, zoals de Douro vallei, of op de weelderige bergen van Trás-os-Montes, de gouden vlakten van Alentejo of het fijne zand en warme water van de Algarve kust. Het is een reis door de meest goed onderhouden schatten van Portugal en door plaatsen waar zelfs de tijd rust.
     Er zijn 4 typen Pousadas:

Combineer deze bijzonder vakantie met een wellness arrangement’. Zowel in Sintra als in Albufeira hebben wij een aantal super wellness resorts voor u gevonden. Klik hier voor de mogelijkheden.

 

 

MAAK EEN AFSPRAAK VRAAG EEN OFFERTE
POUSADAS