REYKJAVIK

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reykjavík

 

Reykjavík, de hoofdstad van IJsland met ca. 130.000 inwoners, is het hart van het culturele leven. Reykjavik ligt in zuidwest-IJsland in de gemeente Reykjavíkurborg aan de fjord Kollafjörður, een uitloper van de grote baai Faxaflói.

Hier zijn talloze musea en er is altijd wel iets te doen op het gebied van muziek en film. Een bekend muziekfestival is Airwaves, dat ieder jaar in oktober plaatsvindt

Adembenemend Reykjavik heeft alle elementen voor een heerlijke City-Trip.  Op slechts 3 uur vliegen vind je rust, ontspanning, cultuur of juist avontuur.

Reykjavik zelf heeft genoeg te bieden. Vanuit de haven van Reykjavik varen dagelijks boten uit om op zoek te gaan naar walvissen. Een unieke ervaring. Shoppen kun je in de winkelstraat Laugavegur, of in het overdekte winkelcentrum Kringlan.

Watervallen,geisers en Noorderlicht

Net buiten de stad ontdek je de kracht van de natuur met watervallen, geisers en in de winter het noorderlicht.  Of breng een bezoek aan één van de vele culturele evenementen en duik het bruisende nachtleven in. Geniet van een zoektocht naar prachtige walvissen of neem een warm bad in de natuurlijke bron Blue Lagoon.

 

Het nieuwe congrescentrum in Reykjavik is ook perfect voor incentives.

Ook het uitgaansleven biedt voor iedereen wat. Goede restaurants. leuke bars, o.a. Slippbarin in Icelandair Hotel Marina!!!

Wil je een concert bijwonen ga dan naar Harpa (IJslands Symphonie Orkest en de IJslandse Opera.

Geothermische activiteit.

Net als elders in IJsland zijn er plaatsen in Reykjavik waar het in de grond warm is door geothermische activiteit, zoals in de winkelstraat Laugavegur; weg van de warme bronnen. Deze is door verwarming van de weg midden in de winter sneeuw- en ijsvrij.

Excursies

ER zijn talloze interessante excursies te maken. Kijk hier voor het uitgebreide aanbod!

Voor uw citytrip of muziekreis: vraag bij ons een offerte aan!

MAAK EEN AFSPRAAK VRAAG EEN OFFERTE