DUBAI, EEN UNIEKE STAD & STRAND COMBINATIE

 

Deze hotspots móet je zien tijdens je huwelijksreis!

Om te zorgen dat je helemaal niets hoeft te missen tijdens jullie huwelijksreis naar Dubai heb ik de tofste hotspots  die wij hebben gezien voor je op een rijtje gezet!

 

Dubai Mall, de fonteinen & Burj Khalifa

Als je op huwelijksreis naar Dubai gaat, dan denk je niet meteen aan shoppen.  Maar de grootste mall ter wereld moet je toch wel even gezien hebben en dan heb je meteen een goed excuus! 😉 In dit winkelcentrum staat het grootste aquarium ter wereld, zo vet! Ik maakte de shopsessie goed door even bij Victoria’s Secret naar binnen te gaan en daar meteen wat leuke setjes in te slaan! I

 

Burj Khalifa

De Burj Khalifa is de grootste wolkenkrabber ter wereld. Deze kun je ook bekijken vanuit de Dubai Mall. De hoogte van deze wolkenkrabber is 828 meter hoog en je kunt vanaf hier supergoed de stad bekijken. Hiervoor liggen de fonteinen die om de zoveel tijd een prachtige show laten zien. Zó romantisch, je weet niet wat je ziet!

 

Wat zijn de openingstijden van winkels en restaurants in Dubai?

Er zijn geen wettelijke openingstijden in Dubai. De tijden zijn niet alleen variabel, maar ook nog eens heel ruim! De grootste winkelcentra openen rond 10 uur ‘s ochtends en sluiten pas laat in de avond. Genoeg tijd om te shoppen dus!

 

De meeste restaurants in Dubai openen om 19.00 uur, maar de drukte begint pas na 21.00 uur en je kunt zelfs bestellen tot 23.30 uur. Op vrijdag en zaterdag is het weekend in Dubai, zodat de werkweek op zondag weer begint.

 

De eilanden van Dubai

Dubai staat bekend om de kunstmatig aangelegde eilanden, die vlak voor de kust liggen. Wij vonden het supertof om hier naartoe te gaan! Het is ook bijzonder om het eiland Palm Jumeirah te bezoeken. Hierop staat het bekende hotel Atlantis The Palm. Je kunt dit hotel ook bekijken als je hier niet overnacht. Je hebt niet overal toegang toe, maar je kunt wel reserveren in het restaurant en ook binnen kun je even rondkijken. Het is echt over de top: je hebt mega aquariums en luxe winkels!

Strand in Dubai

Er zijn verschillende leuke strandtenten waar je heerlijk kunt chillen, zodat je daarna een frisse duik in de zee kunt nemen. Let op, je kunt niet overal zomaar een bommetje maken, omdat er ook veel privéstranden zijn. Wij zijn bij strandtent Barasti geweest. Hier hebben ze heerlijk eten én je kunt zwemmen met een geweldig uitzicht!

De woestijn in Dubai is zó romantisch!

Als jullie op huwelijksreis gaan naar Dubai, dan moet je écht de woestijn in. Dit vonden wij zo’n onwijs toffe ervaring. Met een Jeep scheur je door het zand, heuvel op, heuvel af, heel cool! Het is zeker leuk om dit te doen tegen het einde van de middag, wanneer de zon sprookjesachtig ondergaat. Na het scheuren door de woestijn maakten we een ritje op een kameel en kwamen we aan bij het kampvuur!

 

S

Barbecueën en slapen in de woestijn van Dubai

Bij het kampvuur hebben we heerlijk wat gedronken en daarna hebben we onder de sterrenhemel gebarbecued. Het is zo bijzonder om in het donker op zo’n onvergetelijke plek te zijn. We hebben serieus ook een vallende ster gezien (en natuurlijk een wens gedaan…!). Na dit fantastische diner gingen we terug naar ons hotel, maar als je wilt, kun je ook in de woestijn kamperen. Je slaapt dan gewoon in een tent met enkel die eindeloze vlakte om je heen. Dat lijkt me ook een onwijs toffe ervaring!

Geweldige restaurantjes bij The Marina

Goed eten in Dubai is niet zo moeilijk, alleen is het soms best aan de prijs. Maar goed, het is je huwelijksreis, toch?! Wij vonden het ontzettend leuk om te eten bij The Marina. We wilden een restaurant met een tof uitzicht en kwamen terecht bij restaurant Asia Asia. Ik ben sowieso al gek op Aziatisch eten en in combinatie met het uitzicht is dit restaurant zo’n aanrader! Er zijn sowieso echt heel veel leuke tentjes in dit gebied!

Ga naar Souk Madinat

Het winkelcentrum Souk Madinat ligt in het Madinat Jumeirah hotel complex. Dit zijn echt fantastische hotels. Iedereen heeft toegang tot dit gebied, waardoor je ook veel locals tegenkomt. Souk Madinat is in traditioneel Arabische stijl opgezet. In dit winkelcentrum vind je waterpartijen én er is een markt waar je souvenirs, sjaals en waterpijpen shopt. Het is wat kunstmatig, maar het geeft wel een hele leuke sfeer!

 

 

Na 6 ½ uur vliegen kwamen we aan in Dubai in Al Maktoum airport (waar TUIfly heen vliegt). We hoefden geen VISUM te kopen. Kregen een stempel in ons paspoort en konden gaan.

Deze airport ligt ca. 50 minuten rijden van het centrum terwijl DXB 15 minuten van het centrum ligt.

De taxi kostte ons 50 euro (180 Dirham). Alternatief is met bus en metro.

Dubai centrum is erg druk. Veel verkeer. Naast Dubai Mall ligt hotel The Address, een erg goed hotel, en zie je de fountains.

Er zijn veel bouwwerkzaamheden en buiten de stad is het erg kaal (woestijn). De PALM bestaat uit een stam waar allerlei appartementen gebouwd zijn en de 17 takken van de palm liggen aan het strand aan een kant en zee met de weg ernaast.

De Al Maktoum family zijn de leiders van Dubai.

We passeren de Burj Khalifa (het gebouw met de naald). Dit is gebouwd in 2010 en met zijn 828 meter het hoogste gebouw in de wereld De gids vertelt hoeveel tijd het kost om de ramen te zemen.

Vanaf april is het klimaat behoorlijk vochtig. De metrostations zijn voorzien van supergoede airco en ook de haltes zijn dicht bij elkaar zodat je nooit lang over de straat in de warmte hoeft te lopen.

Vanaf 2 december 1971 is e.e.a. veranderd en is dit een feestdag. Er is ook een boulevard naar genoemd.

De Emiraten zijn:

Abu Dhabi (Grootste en hoofdstad), Fujairah, Ras al Khamei, Dubai, Umm Ajmain, Sharjah

Er vinden veel feesten plaats op de Emiraten met vuurwerk en ook de Dubai Marathon.

De vlag bestaat uit een rode zijkant en 3 strepen (groen voor trouw/wit voor vrede en zwart voor land.

Jumeirah is de badplaats met onder andere Jumeirah Mosk met op bepaalde tijden rondleidingen voor toeristen, op andere tijden alleen toegankelijk voor moslims,

Mercato favoriete (Italiaanse) shopping Mall

Er wonen veel expats waardoor er allerlei restaurants van diverse keukens zijn.

Shisha  koperen schaal/houtskool. Inhaleren door slang

Nieuw project: WORLD. Eilandjes van zand om de kustlijn te vergroten (zagen we vanuit het vliegveld).Komen droomeilanden op en privé huizen alleen te bereiken met een boot of helikopter.

Sailing ship seetr fish

7 x verbindingsbrug. Even in top headquarters

Federer golfen tee afgesproken

Jumeirah Beach hotel met waterpark

17 bladeren van de Palm Jumeirah (olieboom)

Als je hier een huis koopt krijg je een auto cadeau (mini Cooper) als je een huis koopt boven 445.000 krijg je een Lamborghini

Marina. Ze wilden hier de huizen niet verder dan 5 meter van het water. Daarom hebben ze in de hoogte gebouwd. Prachtig strand.

Freezone: industriële zone, tea free warehouses

New Mall of the world. Een city in the city 7 km street met airco. Moet klaar zijn voor de expo in 2020

Slope op snow Emirates Mall met pinguïns. Constant -2 OC

Hotel Kempinsky

Gratis onderwijs i. dit is topprioriteit voor de bevolking

71% VAN DE VROUWEN WERKT.

Burj Khalifa is gebouwd in 2010 en is het hoogste gebouw van de wereld met 828 m

Palm Jumeirah olieboom kost 72 miljoen

Andere megaproject kunstmatig eilanden

The Palm Jebel Ali

Deira

The World

Airports

Vochtige warmte vanaf april en niet altijd helder door zand.

Onderin Emirates Hall is bagagedepot

MAAK EEN AFSPRAAK VRAAG EEN OFFERTE

DUBAI, EEN UNIEKE STAD & STRAND COMBINATIE DUBAI, EEN UNIEKE STAD & STRAND COMBINATIE DUBAI, EEN UNIEKE STAD & STRAND COMBINATIE DUBAI, EEN UNIEKE STAD & STRAND COMBINATIE DUBAI, EEN UNIEKE STAD & STRAND COMBINATIE DUBAI, EEN UNIEKE STAD & STRAND COMBINATIE DUBAI, EEN UNIEKE STAD & STRAND COMBINATIE DUBAI, EEN UNIEKE STAD & STRAND COMBINATIE