SANTORINI OP DE CYCLADEN

Santorini is een bijzonder Grieks eiland. Na de vulkaanuitbarsting in 1500 voor Christus zijn er meerdere eilanden ontstaan: Thira, Kameni en Thirasia.

Hierdoor kwam een einde aan de Minoïsche beschaving op het eiland Santorini. en volgens enkelen was dit de oorzaak van de verdwijning van Atlantis. Een gedeelte van de kraterwand steekt nog steeds meer dan 200 meter boven de zee uit.

Het is een populaire en unieke vakantiebestemming in Griekenland met een eigen internationaal vliegveld, een haven voor cruiseschepen en een haven voor veerboten, plezierjachten en zeilboten. Santorini wordt veel bezocht voor korte reizen of vakanties en gecombineerd bij het eilandhoppen in Griekenland.

De glinsterend witgekalkte huisjes, kerkjes met blauwe koepels en de kale vulkaanrotsen vormen in de zon een oogverblindend contrast met het zwarte lava en zijn een decor voor elke fotocamera. Zo herkenbaar zijn de witgeschilderde klif toppen tegen een achtergrond van azuurblauwe wateren. En er is niets te vergelijken met het zelf ervaren hiervan.

DE DORPEN VAN SANTORINI

Santorini bestaat voornamelijk uit dorpen en heeft aan de oostkust en aan de zuidzijde diverse badplaatsen.

Fira is het hoofdstadje van het eiland gelegen bovenop een hoge steile rotspartij aan de westkant en Kamari, Monolithos en Perissa zijn de belangrijkste badplaatsen voor toeristen

Het dorp Oia (IA) op Santorini Oia  ligt op 20 minuten rijden van het hoofdstadje Fira en heeft een busverbinding met Fira.

Oia is het belangrijkste van de kleine dorpjes aan de rand van de klif aan de noordzijde van Santorini. Het is zonder enige twijfel het meest schilderachtige dorpje op het hele eiland Santorini, een hemel voor artiesten en kunstenaars en het is beroemd als de plek met de mooiste zonsondergangen van Griekenland

Wandel door de kronkelstraatjes met de leuke kleine winkeltjes, kunstgaleries, vele cafétjes en koepelkerkjes, allemaal een voorbeeld van de cycladische architectuur,

Rond zonsondergang drommen alle mensen samen aan één kant van het dorp om vanaf het oude kasteel en de hoger gelegen paden over de molentjes en de kerken de zon onder te zien gaan over de zee en de naast Santorini gelegen eilanden.

DE STRANDEN VAN SANTORINI

Het gehele eiland is nog steeds bedekt door een dikke laag lava, hierdoor heeft het plaatsje Kamari een zwart lavastrand.

Deze twee stranden (Red en White – twee van de befaamdste stranden van Santorini) zijn bereikbaar per kaik (klein Grieks houten bootje) of Red Beach ook te voet vanaf het dorp Akrotiri.

De stranden van White Beach en Red Beach liggen niet ver van de ruïnes van de Minoïsche stad en de topattractie, het antieke Akrotiri, af.

CRUISEN NAAR SANTORINI

Cruise schepen brengen hun gasten nog steeds naar het kleine haventje onder Fira waar de 600 treden tellende klim naar boven begint Dit kan te voet of per ezeltje en er is tegenwoordig ook een kabelbaan.

ETEN EN DRINKEN OP SANTORINI

Op Santorini geniet jevan de meest karakteristieke gerechten en ingrediënten, en hiervoor is de vulkanische grond te danken. De fava bonen, witte aubergines en carpes zijn veelgebruikte ingrediënten in de keuken van Santorini. Het eiland is vooral bekend door de heerlijke wijnen. Al sinds de oudheid worden hier verschillende wijnen gemaakt, zoals Vinsanto.

WIJN PROEVEN OP SANTORINI

In het plaatsje Megalohiri vind je een van de meest exclusieve wijnproeverijen van het eiland. Proef, geniet van de uitzichten en vergeet dit moment nooit meer. Als je Vinsanto – de dessertwijn van het eiland – hebt geproefd, wil je nooit meer weg.

 

MAAK EEN AFSPRAAK VRAAG EEN OFFERTE
SANTORINI OP DE CYCLADEN SANTORINI OP DE CYCLADEN SANTORINI OP DE CYCLADEN SANTORINI OP DE CYCLADEN SANTORINI OP DE CYCLADEN SANTORINI OP DE CYCLADEN SANTORINI OP DE CYCLADEN SANTORINI OP DE CYCLADEN