The Ghan – Australië

The Ghan

The Ghan rijdt van Adelaide via Alice Springs in het “rode” hart van het Australische continent naar Darwin en v.v. Zijn merkwaardige naam dankt de trein aan uit Afghanistan geïmporteerde kamelen die in vroeger dagen gebruikt werden voor het vervoer van goederen in deze streek.

 

The Ghan voert zijn reizigers langs verspreid liggende nederzettingen, door schitterende woestijnlandschappen, langs zoutmeren en rode rotsformaties naar het hart van de “outback”. In februari 2004 is de spoorlijn van Alice Springs naar Darwin in gebruik genomen. Sindsdien rijdt The Ghan 2 keer in de week door naar Darwin v.v. De trein is uitgerust met ruime zitplaatsen met verstelbare rugleuning en comfortabele slaapaccommodatie en restauratierijtuig.

De routes

  • Adelaide – Alice Springs (18 uur)
  • Adelaide – Alice Springs – Katherine – Darwin (43 uur)
  • Alice Springs – Katherine – Darwin (25 uur)

Comfortabel reizen

Reizen per trein door Australie blijft een van de meest ontspannende manieren om het land in al zijn glorie te leren kennen. De treinen zijn allemaal modern uitgerust waarbij het comfort en gemak van de reiziger voorop staat. The Ghan biedt 3 verschillende klassen: Red Service, Gold Service en Platinum Service.

Maaltijden

Maaltijden zijn bij de Gold Service inbegrepen. Passagiers in Gold Service kunnen gebruik maken van de Gold Service Lounge, waar voor hen de maaltijd wordt geserveerd. In dit rijtuig kan men ook terecht voor drankjes en snacks. Er is een apart gedeelte voor rokers. Passagiers in Red Service kunnen consumpties, snacks en maaltijden kopen in de Red Service Lounge.

 

 

MAAK EEN AFSPRAAK VRAAG EEN OFFERTE
The Ghan – Australië The Ghan – Australië The Ghan – Australië The Ghan – Australië The Ghan – Australië The Ghan – Australië