VENETIE

VENETIË

Venetië wordt door Italianen La Serenissima genoemd, of ook wel: de ‘Koningin van het water’. Een stad die zulke bijnamen draagt moet wel betoverend zijn. Wat wil je ook; met meer dan 150 kanalen, ruim 400 bruggetjes en ontelbaar veel steegjes is Venetië nog steeds een van de meest romantische steden van Europa.

SAN MARCOPLEIN

Een bezoek aan deze bijzondere stad begint op het beroemde San Marcoplein.

Daar kun je de Basilica di San Marco, de campanile, het Dogepaleis en de Brug der Zuchten bewonderen, of gewoon wat rondlopen langs de vele straatartiesten en cafés die je er tegenkomt.

Tip:  Bezoek ook eens de minder toeristische wijken. Dorsoduro is zo’n wijk: centrum van kunst en cultuur en bovendien de universiteitsbuurt en dus gegarandeerd levendig en sfeervol!

Iedereen wil een keer door de kanalen varen in de bekende gondels en de Rialto brug en de Brug der Zuchten van dichtbij bekijken.

Natuurlijk mag een bezoek aan het San Marco Plein en het Dogen paleis niet ontbreken. U kunt Venetië verkennen op eigen gelegenheid of onder begeleiding van een gids excursies maken.

In Venetië geen gejakker van auto’s en bussen. Het vervoer gaat immers per boot. Maar ook wandelend door de vele nauwe steegjes, kijkt u uw ogen uit. Deze stad is één groot openluchtmuseum met prachtige paleizen, huizen en kerken.

Venetië bestaat uit meerdere eilanden. Met de waterbus of watertaxi kunt u naar Murano om het bekende mooie glaswerk te kopen ( of alleen te bewonderen), of naar Burano, bekend om het kantwerk.

Venetië is een ideale stedentrip.

U vliegt naar Venetië vanaf  Schiphol en Brussel Zaventem, maar ook vanaf de regionale luchthavens. Er is volop keuze in hotels.

Ook is het leuk om een paar dagen Venetië te combineren met uw autovakantie naar Italië of Kroatië.

Onze TIP: Bekijk Venetië vanaf uw cruiseschip. Al varend ziet u al het moois voorbij komen.

MAAK EEN AFSPRAAK VRAAG EEN OFFERTE
VENETIE VENETIE VENETIE VENETIE