Winterexperience Lapland

Een winterbeleving in Lapland; dat klinkt als een sprookje. En dat is het ook! Ongerepte wildernis, volop sneeuw, rendieren, husky’s, die heerlijke sauna en het noorderlicht. Bij mij stond dit al jaren op het wensenlijstje. Bij u ook? Maak uw droom dan waar en vraag The Travel Company van Boesschoten om een persoonlijk reisadvies voor de beste reistijd en de voordeligste prijs.

Beleef de magie van winters Lapland! U zult zich verbazen over het maagdelijk witte landschap en de oorverdovende stilte in deze uitgestrekte wildernis. Geniet van de gastvrije mensen in Lapland en van de rendieren en husky’s die staan te trappelen om met u op sledetocht te gaan.  U kunt het ook zelf gaan meemaken! In nog geen 3 uur vliegen zet u voet op Lapse bodem want met TUIfly vliegt u rechtstreeks naar Kittila.

Verwacht geen tientallen pistes en een uitgebreide apres-ski. Finland is niet echt een skibestemming. Er zijn wat bergen (hoogste is 531 m). waar je leuke afdalingen kunt maken maar niet voor de cracks. Je moet het echt zien als een onderdeel van een ander soort wintersportvakantie die je nergens anders in Europa zo zult ervaren als in Fins Lapland. Er zijn in Levi 45 hellingen, 27 liften.

Finland heeft voornamelijk een vlak landschap en met de vele sneeuw is het een prima bestemming om te langlaufen.

Aurora Borealis in Fins Lapland

Noorderlicht (poollicht) is een fenomeen dat in Finland ’s avonds en ’s nachts kan worden waargenomen. Je ziet vaak een lichte gloed of het licht is zichtbaar als bewegende bogen/stralenbundels. Soms is het een gordijn van licht en heel zelden is het een vlammend patroon. Soms staat aan de noordelijke horizon een boog waaruit de lichtstralen als zoeklichten omhoog schieten. Het Noorderlicht ontstaat doordat er elektrisch geladen deeltjes door de zon met hoge snelheid in het heelal worden geslingerd. Onder invloed van het magnetisme van de aarde buigen ze af naar de polen waar ze botsen op moleculen in de atmosfeer en licht gaan geven.

In de maanden december en januari is het een groot deel van de dag donker (magisch blauw licht door de weerkaatsing van de sneeuw) en rond de middag schemerig, Hoe later je gaat hoe meer licht, maar dan stijgt de prijs ook. Hieronder een tabelletje.

Periode                              dec    jan     feb     mar   apr

Dagtemperatuur             -10°C -12°C -11°C -5°C   2°C

Nachttemperatuur        – 17°C  -21°C -18°C -13°C 6°C

Aantal uren daglicht        4.5         5     9      13.5   17

Levi

Een van de leukste plaatsen is Levi. Je vliegt op zondag naar Kittila met TUIfly . Vergeet niet uw ruimbagage bij te boeken!.

De transfer naar het plaatsje is dan 30 minuten.

Levi is uitgegroeid tot een van de beste wintersportplaatsen in Finland. De ontwikkeling van Levi is tot in de puntjes gepland, waardoor het zich tot een bijna Amerikaans aandoend wintersportplaats heeft ontwikkeld. Deze sneeuwzekere bestemming heeft een gezellig centrum, moderne/nieuwe hotels en meerdere uitstekende bars en restaurants. Er zijn diverse uitgaansmogelijkheden. In Levi worden diverse Worldcup skiwedstrijden gehouden. In Levi is alles op loopafstand

Excursies in Fins Lapland

Voor mensen die actief bezig willen en willen genieten van de rust en natuur is Fins Lapland een super bestemming. Een sneeuwscootertocht, huskysafari, wandeling op sneeuwschoenen, ijsvissen of een overnachting in een iglo van sneeuw of glas zijn enkele van de mogelijkheden.

Voor alle excursies in Lapland geldt dat je ter plaatse wordt voorzien van  geschikte kleding zoals een wind-en waterdichte overall, stevige laarzen, wollen sokken, handschoenen, muts en indien nodig een helm en bril. Dit is bij de prijs van de excursie inbegrepen. Als je 3 excursies boekt mag je de kleding de gehele week behouden. Wil je zelf goed voorbereid op reis gaan dan kan je ook vooraf je kleding aanschaffen bij Zalando.

Rendiersleetocht in Fins Lapland: Duur ca. 3-4 uur

Rendieren worden in Finland gebruikt als lastdieren en trekken sleeën voort. Daarnaast leveren ze allerlei bruikbare producten voor de mens, zoals melk, vlees en wordt van de huid kleding en schoenen gemaakt. Tijdens een bezoek aan een rendierboerderij krijg je uitgebreid uitleg over deze sterke viervoeter. Je kunt ook plaatsnemen in een slee en zo genieten van de betoverende omgeving.

Sneeuwscootersafari in Fins Lapland

 Rit per sneeuwscooter. Voor de Finnen is dit een populair vervoersmiddel voor dagelijks gebruik in de winter. Hiermee zoeven ze gemakkelijk over de bevroren meren en door de besneeuwde bossen. Om een sneeuwscooter te besturen moet je minimaal 18 jaar oud te zijn en in het bezit van een geldig rijbewijs. Kinderen kunnen plaatsnemen in een slede, die achter de sneeuwscooter wordt geplaatst.

 Huskytocht in Fins Lapland

Een bezoek aan een huskyfarm mag niet ontbreken tijdens een vakantie in Finland. Je wordt verwelkomd door vrolijk blaffende en springende poolhonden. Met dezelfde energie trekken ze de sleeën voort over de besneeuwde toendra. Vooral de lange safari’s zijn uniek, om je heen alleen maar sneeuw en stilte. Het enige geluid dat je hoort is  het “gehijg” van de husky.

IJsvissen in Fins Lapland

IJsvissen in een van de duizend meren, die Finland rijk is Er wordt een gat in het ijs geboord waar je de hengel uit kunt werpen, en terwijl je wacht op de vangst kun je genieten van de rust en het uitgestrekte landschap. De vangst wordt boven het kampvuur bereidt.

Bij vertrek in januari bestaat de mogelijkheid een extra voordelig excursiepakket bij te boeken. Nl. de sneeuwscootersafari, sneeuwschoentocht o.l.v. een gids en een sneeuwscootersafari by night. Normale prijs is € 280 .                                                                                   Als pakket in deze periode € 199

U heeft een Reisverzekering: inclusief skidekking! nodig. Klik hier voor een overzicht

 

MAAK EEN AFSPRAAK VRAAG EEN OFFERTE
Winterexperience Lapland Winterexperience Lapland Winterexperience Lapland Winterexperience Lapland Winterexperience Lapland