ZIMBABWE, VICTORIA FALLS EN SAFARI

Zimbabwe, het vroegere Rhodesië, was onder het bewind van president Mugabe helaas afgegleden naar een derdewereldland. Nu de situatie in het land is gestabiliseerd begint het toerisme razendsnel terrein te heroveren. Dit prachtige land stond decennia lang in de top van te bezoeken Afrikaanse landen.

Vanuit Nederland zal je altijd moeten overstappen. De beste verbindingen zijn via Johannesburg met diverse airlines), Dubai (met Emirates), Nairobi (met KLM en Kenya Airways) of via Cairo (met Egyptair)

De magnifieke Victoria Falls

Dit watergordijn, op de grens met Zambia) van meer dan 1,5 km breed en 100 meter hoog stort zich dag in dag uit met donderend geraas naar beneden. De Schot David Livingstone, die de Victoria Falls in 1855 ‘ontdekte’ gaf ze de naam van zijn koningin. De beste tijd om de watervallen te bezoeken is mei t/m oktober.

Vanuit Victoria Falls  worden tal van excursies en activiteiten aangeboden zoals tochten per helikopter of vliegtuigje. De echte waaghalzen maken ook nog een Bungee jump of gaan wild water raften op de Zambezi rivier.

De meeste reizigers trekken naar de Zuidelijke helft van Zimbabwe waar het politiek rustig is en waar ze een combinatie maken met Botswana, Zuid-Afrika en Mozambique.

Lake Kariba

ca.450 km stroomafwaarts van de Victoria Falls werd de Zambezi rivier ingedamd tot het op één na grootste meer ter wereld. De prachtige zonsondergang is een ware belevenis.

Safari in Zimbabwe

Hwange National Park, in het noordwesten van Zimbabwe bestrijkt een gebied van bijna 15.000 km2 met een grote concentratie wild. Nergens ter wereld komen meer diersoorten voor als in dit park zoals o.a. een enorme olifantenpopulatie, buffels, cheeta’s, leeuwen en neushoorns. Het droge seizoen, globaal tussen mei en november is voor een safari het meest geschikt.

Goedkope vliegtickets naar Zimbabwe

Vakantie naar Zimbabwe met FOX Vakanties (Groepsreizen)

Vakantie naar Zimbabwe met Tenzing Travel (individueel of Groepsreizen)

Vakanties naar Zimbabwe met Kras (Groepsreizen)

 

Ga goed beschermd op vakantie naar Zimbabwe en bestel op tropenreisartikelen

MAAK EEN AFSPRAAK VRAAG EEN OFFERTE
ZIMBABWE, VICTORIA FALLS EN SAFARI ZIMBABWE, VICTORIA FALLS EN SAFARI ZIMBABWE, VICTORIA FALLS EN SAFARI